Aarden.

Iedere ochtend aard ik mij. Niet alleen met de aarde, maar vooral ook in mijzelf. Met het pad dat ik bewandeld heb tot nu toe en als hooggevoelig persoon, ervaar ik dat het niet altijd easy peasy was/is om te aarden. Wel merk ik dat het nu gelukkig steeds gemakkelijker gaat.
We lezen regelmatig dat het goed is om te aarden, door ons te visualiseren dat er wortels o.i.d. uit onze voeten de aarde in gaan en dat we zo geaard zijn. Zelf ervaar ik dit anders. Om echt goed te aarden zullen we toch ook ons innerlijk werk moeten doen. Om volledig te kunnen incarneren in dit lichaam. Dan pas ben je (in mijn beleving) pas echt geaard.

Onze buik (en onderste 3 chakra’s) is ons emotiecentrum. Hier kan hier dus van alles aanwezig zijn. Of het nu heftige trauma’s zijn of kleinere pijntjes en emotionele wonden; ze dienen getransformeerd te worden.

Als voorbeeld: wanneer er een traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden, wordt dit ook door het lichaam opgeslagen als herinnering. Ook onze ziel zal dit niet vergeten en is het zelfs mogelijk dat een zielsdeel gevlucht is. Omdat het gewoon te pijnlijk was om te ervaren. Daar bovenop is dan de beschermende werking van ons ego.
Het ego heeft een positieve werking – namelijk bescherming – maar kan op den duur ook minder handig zijn, wanneer we een bepaald thema willen helen. Dan dienen we namelijk ook door die beschermingslagen heen te gaan, het vertrouwen terug te vinden; wetende dat we ook de pijn weer gaan voelen.
En juist dat is vaak het traumatische deel: de pijn voelen. Toch ligt hier ons innerlijk Goud. De parels die we ophalen. De diamanten die vrij komen.

Zolang we trauma’s en innerlijke wonden niet helen – en er vandaan blijven – kunnen we er dus ook niet wonen. Oftewel belichamen.
Hoe meer innerlijk werk gedaan wordt, hoe meer we van onszelf kunnen belichamen. Hierdoor zijn we meer geïncarneerd en daadwerkelijk hier aanwezig.
En juist die aanwezigheid, die belichaming zorgt ervoor dat we makkelijk(er) kunnen aarden. Voor mij is dit pas écht aarden. Hierdoor merk ik dat de verbinding met de Aarde ook sterker is, meer voelbaar.

Voel je vrij om te delen:

Wij maken gebruik van cookies. Hierdoor wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.