Het verhaal achter de ontsteking.

Ze komt binnen en ik merk al vrij snel dat haar energie hoog zit en voel dat we echt mogen zakken. Ik hoor haar vertellen over de last die ze heeft van haar bekken, de ontsteking die ze enkele jaren terug had en haar benen die pijnlijker worden.

In een verhaal dat iemand vertelt is vaak al veel informatie uit te halen. Al laat ik alles open wat er tijdens een Intuïtieve Healing Massage mag ontstaan.

Ze gaat op de tafel liggen en maak contact met haar door mijn handen op haar rug te leggen en haar in gedachte welkom te heten. Zodra ik haar onderrug begin te masseren voel ik hoe verhard het hier is, maar tevens ook het onderliggende verdriet. De informatie die binnenkomt wordt mij snel duidelijk waarom er eerder een ontsteking heeft plaatsgevonden.

Ik vraag haar of ze aanwezig kan zijn in haar buik. Ze begrijpt niet helemaal wat ik bedoel. Ik stel een andere vraag om haar te begeleiden naar haar buik en bekken:

“Ben je veel in je hoofd aanwezig, zoals zorgen maken, piekeren, veel gedachten hebben?”

Ze begint te lachen en ze zegt: “Ja, dat herken ik maar al te goed”.

“Je mag weer meer in je lichaam komen, in je buik, benen en voeten”, zeg ik en ik begeleid haar mee haar lichaam in, ook om bewust(er) te worden van zichzelf en haar lichaam.
Ook leg ik haar uit waarom het goed is om in het lichaam aanwezig te zijn en hoe dit ervoor zorgt dat je makkelijk uit je hoofd bent.

Ik ga verder met de massage en voel bij haar onderrug de spanning die hierin aanwezig is. De informatie die bij mij binnenkomt, ga ik haar vragen:
“Heb je een of meerdere vervelende gebeurtenissen meegemaakt die nogal verdriet gegeven hebben?”
“Ja”, zegt ze.
“Heb je deze gebeurtenissen kunnen verwerken of in ieder de emoties en gevoelens ruimte kunnen geven?”
“Ja, voor een gedeelte wel”, zegt ze.

Gezien ik vaak metaforen gebruik om informatie over te brengen hoe ons lichaam werkt, vertel ik haar waarom ze juist de ontsteking in haar bekken heeft gehad.
Wanneer we een fysieke wond hebben, die weinig of minder aandacht krijgt dan nodig is en deze vervolgens gaat etteren, kan dit ook tot een ontsteking leiden.
Ook op innerlijk niveau is dit bij haar gebeurd. De emoties die er zitten, hebben niet de ruimte gekregen die ze nodig hadden. Gezien lichaam, ziel en geest samenwerken, is het lichaam dit gaan signaleren door een ontsteking te geven. Het zal een weg naar buiten vinden, hoe dan ook.

(aanvulling: dit wil niet zeggen dat achter iedere ontsteking hetzelfde verhaal zit. Het is altijd persoons afhankelijk. Het gaat er om dat het lichaam – op wat voor manier dan ook – bepaalde boodschappen duidelijk maakt).

In de boodschap die ik met haar deel, het bewust maken van het gebied in haar heupen en het verhaal dat zij met mij deelt, voel ik dat ze meer kan zakken in haar lijf en voel ik ook de spanning in haar bekken minder worden. Ik vraag aan haar of ze voelt wat er gebeurd. Ja, ze voelt het.
Er komt nog informatie binnen die ik met haar mag delen, om haar verder te helpen op haar pad.
In deze momenten masseer ik juist heel subtiel en met drukpunten, zodat het helende effect zijn werking doet.

Verder in de Healing Massage kom ik bij haar schouders uit. Ook hier is ontzettend veel spanning te voelen. Haar lichaam vertelt mij wat er aan de hand is en ik zeg haar:

“Je hoeft het niet langer meer te dragen. Je mag het de ruimte geven”.

Langzaam begint ze te snikken. Ik vertel haar ook dat iedere traan die eruit is, is iedere traan minder in het rugzakje. En juist in die momenten komt er ruimte vrij en ik voel de spanning in haar schouders minder worden.
Ik spreek mijn Lichttaal om de Healing te ondersteunen. Ik merk dat ze thuis begint te komen en maak de massage rustig af. Dat wat gezegd wilde worden is gezegd.

Na afloop voelt ze zich stukken lichter en beter. Ook weet ze waar ze mee aan de slag mag gaan. In het begin van de massage had ik haar al uitgelegd dat alles zich aandient op het juiste moment. In het moment zelf, maar ook in ons leven.

Ook al hebben we een rugzak, het wil niet zeggen dat we onze rugzak in één keer kunnen leegmaken. In mijn ervaring gaat dit stapsgewijs. Soms in enkele dagen, soms in enkele weken, soms ook maanden of jaren.

Remember:

achter de ontsteking

Wil jij ook uit je hoofd en meer in je lichaam zijn? Meer aanwezig zijn bij jeZelf oftewel Thuiskomen bij jeZelf? Boek dan een Intuïtieve Healing Massage.
Eerst meer informatie? Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Dayenne

Voel je vrij om te delen:

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.