fbpx

De diepte in…

De diepte ingaan…

Wat ga ik daar tegen komen?
Welke ‘monsters’ mag ik verslaan?
Welk gekwetst (innerlijk) kind ga ik tegen komen?
Kan ik dit wel?

diepte in

Ik ben altijd de confrontatie met mijzelf aangegaan. Nu nog steeds. Ik zie het ook niet als confrontatie, eerder als leren en ont-wikkelen. Confrontatie klinkt zo zwaar. Een uitnodiging klinkt al wat zachter. En ja…natuurlijk zijn er ook momenten geweest dat ik iets nog niet kon, wilde of durfde te zien.

Zo leergierig als ik ben, heb ik het liefst dat de spiegel voor mijn neus gehouden wordt, zodat ik kan groeien. Omdat ik door het verleden gevormd ben tot een persoon die ik liever niet langer wil zijn.

Ik heb soms nog een harde kant, die gelukkig door de jaren heen steeds zachter wordt en is geworden. Steeds meer vanuit het Hart spreek. Steeds meer mijn kwetsbare kant laat zien.
Best nog een hele klus als je dit ‘nooit’ eerder in je leven hebt gedaan. Althans…de muren en bescherming die er al vroeg gekomen zijn, maakt dat dit zo lijkt.

En juist in deze reis besef ik mij maar al te goed welke muren ik om mijn Hart heb gehad en ergens nog wel heb. En juist dit is waar ik ook voor leef. Om mijn Hart, IK, steeds meer te laten zien in wie ik ben en wat ik doe.
Ik wil geen harde muren om mij heen of harde woorden die andere kwetsen. Ik weet dat ik al heel erg gegroeid hierin ben en ik weet ook dat ik hier nog meer in kan en wil groeien.
Dat ik in deze harde wereld mijn zachte Hart wil laten Stralen. Nog meer dan het nu al doet!

En ik weet…dat alles wat ik zelf verander, ik ook verander in de wereld. Dat we ook meer in zachtheid met elkaar kunnen omgaan.
In Liefde en met Respect.

Want alles wat ik zelf ervaar, doorleef, doorvoel en verander, met deze wijsheid kan ik ook andere prachtige zielen de weg wijzen. Niet om te zeggen hoe het moet, want ik weet dat ieder zijn/haar eigen weg hier in mag vinden.
Ook omdat ik vind dat de wereld het nodig heeft. Dat dit onderdeel is van wat ik hier neer wil zetten als ziel en mens zijnde.

Een betere wereld (begint bij jezelf)!

Meer liefde, meer open harten, meer écht luisteren naar elkaar.

Ik weet hoe de weg naar binnen is; om de diepte in te gaan. Ik ken mijn eigen demonen en ik ben trots erop dat ik er al heel veel heb verslagen. Ook ken ik mijn kwetsuren en ben ook hier trots op dat ik deze tegenwoordig kan en durf te omarmen. Mijn eens gekwetste kind.

Eens was dit anders.

Voelen…dat durfde ik niet. Waarom precies? Ik heb er vooralsnog geen heldere her-inneringen van. Ik vermoed dat het te pijnlijk was om te voelen.
De afgelopen 2 jaar is dit anders. Toen ik in een zodanig heftig proces ben gekomen, dat ik wel weer ‘moest’.
Damn…wat was dat scary zeg. Maar ooh zo blij dat ik het aangegaan ben.

Wederom ook weer een ware bevrijding.

Is het easy peasy? Nee voor mij nog niet altijd. Soms kan ik er beter bij blijven, soms vind ik het blijkbaar nog spannend. Maar ik ken mijn Kracht, Durf en Moed en blijf groeien hierin. Dat is mijn innerlijke drive.

Voor al mijn ervaringen die ik tot nu toe meegemaakt hebt, ben ik ontzettend Dankbaar. Niet alleen voor mijzelf, ook voor anderen. Omdat ik weet hoe het is om iets te ervaren. Omdat ik zelf er heel bewust van ben hoe het is om het te ervaren (vluchten, niet in je lichaam zijn, bang om te voelen, innerlijke demonen, blokkades, bescherming etc).
Lees ook deze blog meer over beschermingsmechanismen.

En ik kan alleen maar iemand de weg wijzen, als ik zelf ook die diepte in ben gegaan. En ik kan diep gaan.

Waarom? Omdat ik weet wat het mij brengt.

Ik vertel regelmatig….zo diep als je kunt gaan, zo hoog kan het ook gaan. Dit is de balans van het leven. Zoals een amplitude. De ups en downs zijn gelijk aan elkaar.
Ik heb mijn negatieve ervaringen niet echt als iets negatiefs gezien. Ja natuurlijk, was het echt niet leuk om mee te maken. Maar de innerlijke drive om hier van te leren en groeien is zoveel keer groter, dat ik er tevens ook van geniet.

Het zijn de cadeau(tje)s op mijn pad. Ik noem het ook wel het INNERLIJKE GOUD. Mijn Goud, Parels en Diamanten die mijn Leven verRIJKen.

En ja…ik weet ook dat ons pad een never ending story is. Dat maakt het dan ook wel weer zo mooi. Altijd iets nieuws. Vele lessen en ‘boeken’ die geschreven worden.

Ik kan uren over mijn Wijsheden van het Leven vertellen en deel ze graag met je. Één ervan is sowieso: wees niet bang.
We zijn allemaal strijders en zijn altijd sterker dan onze innerlijke demonen ons laten geloven.

Want….je bent Liefde en Liefde is nog altijd de drijvende Kracht hierachter.

Heb jeZelf Lief. In Alles.

Alle Liefde van mij.

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.