fbpx

Denken dat je voelt.

Wist je dat ik tot een aantal jaar geleden niet wist wat voelen was en dan bedoel ik écht voelen.

Voelen in mijn lijf.

Al vanaf jonge leeftijd heb ik (althans mijn ego heeft dit gedaan) mijn gevoel en intuïtie in bescherming moeten nemen. En wat doet een bescherming: in overlevingsstand gaan, ofwel in je hoofd leven en niet meer willen/durven voelen. Op zich is er ook niets mis met een bescherming – het heeft namelijk een goede functie – maar er kwam een punt in mijn leven dat het mij niet meer langer diende en eerder vervelend werd dan helpend.

Een aantal jaar geleden kwam ik in een intens proces terecht. Mijn leven stond op z’n kop en ik wist niet meer wie ik was (identiteitscrisis). Ik kwam tot het besef dat ik mij identificeerde met mijn ego, met hoe ik gevormd was tot wie ik was en eigenlijk op deze manier ver van mijn kern vandaan stond. Ook al was het een intense gebeurtenis in mijn leven, ik kan nu wel zeggen dat ik blij ben dat het gegaan is zoals het gegaan is. En in dit proces moést ik wel gaan voelen. Dat was o.a. ook de bedoeling ervan. Dat ik weer volledig mijzelf kon zijn en mijn ‘missie en passie’ kon gaan leven. Voor het ‘echt’ nu. Gaan staan voor wie ik ben en wat ik hier te doen heb. En vooral mijn Hart volgen.

denken dat je voelt

Stap voor stap, week na week, maand na maand leerde ik het voelen weer toe te laten en merkte ik hoe ik hierin groeide. Zo had ik geen moeite ermee om buiten me te voelen, hoe de ander zich voelde etc. – daar waren mijn voelsprieten wel overgevoelig genoeg voor – maar mijzelf….dat is toch wel een struggle geweest. En in de jaren daarvoor menige triggers gehad (en soms nog wel eens), ‘ga maar voelen’, werd dan gezegd.

En ik dacht…what the… Waar en hoe moet ik wat voelen?? Wat bedoel je ermee?

Ik DACHT te kunnen voelen. Het was een mechanisme dat was aangeleerd. Zo kwam ik er ook achter dat ik in mijn hoofd niet kon voelen. Ondertussen voel ik maar al te graag en tevens verbaasd het me soms nog vaak hoe bijzonder het is om te kunnen voelen. Daar waar eerder een angst en blokkade zat, ben ik blij hoe helend het is om het voelen toe te laten.

Herken je hier ergens iets in? Probeer eens een Intuïtieve Healing Massage!

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.