fbpx

Druk in haar hoofd.

“Ooh…ik wil gewoon vooruit in mijn leven. Ik zit ontzettend veel in mijn hoofd en maak me heel erg druk om van alles en iedereen. Ik word er gewoon moe van en wil gewoon dat ik ook weer eens verder kan.”

Hiermee kwam Mirjam naar me toe. Ze voelt een verkrampt gevoel op haar borst en met vlagen heeft ze last van benauwdheid. Mirjam weet dat ze erg druk van zichzelf is en dat ze veel in haar hoofd zit en dat ze weet wat ze eigenlijk moet doen, maar iets in haar weerhoud haar zoals ze zelf aangeeft. Met de Intuïtieve Healing Massage hoopt ze meer helderheid te krijgen en weer eens vooruit kan.

We hebben een tijdje gepraat over wat er allemaal in haar leven speelde, de angst die ze voelt en hoe dit haar gevormd heeft. Het viel mij op hoe snel ze praat en wat dit ook met haar ademhaling doet. Een punt wat ook na de sessie besproken werd. Om eens rustig te zitten, de tijd te nemen, diep adem te halen, rustiger praten en meer in het lichaam (vooral de buik) aanwezig te zijn.

Ik stel haar voor om met de massage te beginnen, om te kijken wat er zich mag aandienen. Ze ligt op haar rug en ik leg mijn hand op haar buik. Ik vraag haar waar ze momenteel met haar aandacht zit. “Heel erg in mijn hoofd”, zegt ze.“ We gaan samen een bodyscan doen”, zeg ik, “om zo weer meer in je lichaam aanwezig te zijn, je lichaam te voelen en uit je hoofd te komen”.

Ik vraag haar opnieuw waar haar aandacht nu is en ze geeft aan dat ze een verkrampt gevoel bij haar borstbeen voelt. “Ga er maar met je aandacht heen”, zeg ik. “Vraag maar aan het verkrampte deel wat het nodig heeft”. “Meer doorademen”, zegt ze.
“Ik zit ook zo hoog in mijn ademhaling, omdat ik zo veel in mijn hoofd zit en me overal zorgen over maak. Nu snap ik ook waarom ik zo benauwd raak met momenten. Ik vind gewoon de rust niet in mezelf. En ik weet dat ik eigenlijk meer mijn rust moet nemen, maar het stomme is….ik saboteer mezelf. Dan ga ik toch weer iets anders doen, omdat ik me anders schuldig voel.”
Ik merk dat ze worstelt met zichzelf. Ik begeleid de massage verder en besluit om de rest met haar verder te bespreken na de massage. En zo gaan we de stilte in, de rust…

Loop jij ook ergens in jezelf vast? Ik wil je graag uitnodigen om een Intuïtieve Healing Massage te ervaren. Maak eenvoudig je afspraak door een bericht te sturen en lees meer op https://echtbewust.nl/intuitieve-healing-massage/

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.