fbpx

Een vol rugzakje.

Dhr. X kwam voor een massage. Eenmaal op de tafel liggend kon ik al snel waarnemen dat er nogal wat spanning en onrust in het lichaam aanwezig was. Een rugzak die ook nog aardig vol zit.
Ik start de massage op fysiek niveau, maar voel al snel om te vertragen. In de vertraging masseer ik tot een dieper niveau; emotioneel niveau in dit geval. De technieken worden subtieler in aanraking en ga ik dieper de verschillende lagen in. Laag voor laag wordt afgepeld en spier voor spier komt tot ontspanning. Er ontstaat ruimte, een lichtheid die voelbaar wordt. Het rugzakje dat lichter wordt.
Aan het diepe zuchten, kan ik ook waarnemen dat meneer veel aan het loslaten is. Met ons verstand kunnen we er niet altijd bij wat hier gebeurd, maar ons lichaam, onze ziel en geest weet wat hier gebeurd. Hiermee maak ik contact tijdens masseren, om zo vanuit de kern te ‘werken’.
De massage wordt afgewisseld met ‘gewone’ massagetechnieken, meer op fysiek niveau met masseren op de diepere lagen (emotioneel/mentaal/energetisch).
Na afloop van de massage geeft meneer aan hoe verlicht en verruimd hij zich voelt. Alsof er écht een blok van zich af is gevallen, die hij al lange tijd met zich mee droeg. Een hoop spanning die er niet meer is.

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.