fbpx

Energetische Ontspanningsmassage

Iedere massage zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en de drukte even achter je kan laten.
Maar vooral ook dat je minder in je hoofd aanwezig bent en dus ook meer in contact met je lijf komt.
Wanneer je veel in je hoofd aanwezig bent, kan dit invloed hebben op je slaaprust, veel gepieker en denken, stress geven en gewoonweg onrust. Hierdoor ervaar je dus ook onrust en spanningen in je lichaam.
Hoe fijn is het dan om na een massage te kunnen zeggen: “Hehe….eindelijk eens wat rust“. 

Welke massages zijn er en wat brengt het jou? Lees het hieronder in het overzicht.

Twijfel je of weet je niet echt weten welke massage het beste bij je past? Dan overleg ik dit graag met je. Je kan mij dan ook het beste bellen of een mail sturen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

spanning in je lichaam

'Haal de spanning uit mijn lijf' Massage

‘Je kent het wel, de zeurende schouders, je nek die vastzit en je rug die pijn doet. Daar is deze massage goed voor!’

Wanneer je natuurlijke lichaamsenergie niet goed door je lichaam stroomt, door bijvoorbeeld stress en andere oorzaken, kun je blokkades en klachten krijgen. Je voelt dat spanning, (emotionele) pijn en moeheid zich opbouwt op in de wervelkolom. Dit geeft dan spanning in je schouders, rug en nek.
Je rug, schouders en nek worden dan ook als eerste gemasseerd. Je benen en voeten daarna. Omdat je hele lichaam wordt meegenomen, zorgt dit ervoor dat je lichaamsenergie weer vrijer gaat stromen.

Doordat en zolang je energie goed door je lichaam blijft stromen en weinig tot geen blokkades hebt, zit je ook veel beter in je vel. Je voelt je rustiger in je hoofd en meer ontspannen in je lijf.

60 – 90 minuten

meridiaanmassage

Meridiaan Massage

‘Om echt even helemaal te ontstressen’. 

Soms heb je van die momenten dat de spanning of stress gewoon net even wat te veel is. Als je hier regelmatig last van hebt dan is deze meridiaan massage goed om preventief toe te passen en spanningen en stress zo laag mogelijk te houden.
Maar ook als je:

  • vaker last hebt van koude handen en voeten
  • spanningen in schouders, nek en rug ervaart
  • je snel nerveus voelt of gestrest
  • je vermoeid voelt, ook in benen en voeten
  • vaker spanning hebt rondom je hoofd
  • last hebt van menstruatiekrampen

Meridianen zijn energiebanen op het lichaam. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Door deze energiebanen stroomt je levensenergie. Ze zijn o.a. verbonden met je organen, zodat de energie ook tot diep in iedere cel komt. Belangrijk dus als je op ieder vlak goed in je vel wilt zitten.

Wanneer er ergens een blokkade in je lichaam is, kan dit invloed hebben op hoe je levensenergie stroomt. Je voelt je bijvoorbeeld meer moe of hebt vaker last van spanningen of stress.

Door de meridianen te masseren – de massage bestaat dan ook uit zachte, rustige strijkingen – stimuleer je de energiestroom in het lichaam weer.

Zoals gezegd is deze massage heel goed om preventief in te zetten. Is het ‘kwaad al geschiet’ en zit de spanning er goed in, dan is de ‘haal de spanning uit mijn lijf’ massage een goed alternatief. 

45  – 60 minuten

Voetreflex Massage

‘Eeks…dat gekriebel aan m’n voeten’, maar wist je dat een voetmassage juist heel goed is als je veel in je hoofd zit?!
Het haalt je namelijk letterlijk uit je hoofd, omdat je voeten nu eenmaal het andere uiterste van je lichaam zijn. Hierdoor ben je meer bij jezelf aanwezig, wordt het rustiger in je hoofd en kun je dus makkelijker ontspannen.

Bij een voetreflexmassage worden bepaalde plekken (reflexzones) onder de voet gemasseerd. Iedere zone staat in verband met een desbetreffend orgaan. Het masseren van deze plekken heeft dus een positieve werking. Het zorgt voor een betere doorbloeding, het voert afvalstoffen af en zorgt dat je beter in balans komt. Als ieder orgaan namelijk zo optimaal mogelijk functioneert, werkt dit door op hoe jij je voelt.

Zijn er blokkades of stroomt je energie niet zo lekker, dan komt deze weer in beweging. En doordat afvalstoffen afgevoerd worden, kunnen voedingsstoffen weer aangevoerd en opgenomen worden in je organen en lichaam. Op deze manier komt je lichaam (of een deel hiervan) weer in balans. Klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het doel van voetreflexmassage is het brengen van ontspanning en balans. Dat je energie weer goed doorstroomt en organen (weer) optimaal werken. Je ervaart meer rust in je hoofd.

De basis voetreflexmassage werkt altijd ontspannend. Je kan deze combineren met een voetreflexmassage die gericht is op het lymfesysteem, spijsverteringstelsel of spieren en gewrichten.

45 – 60 minuten

hotstone

Hotstone Massage

‘Ideaal als je ook zo’n koudkleum bent, je spieren wat vast zitten of omdat je gewoon ff lekker wilt ontspannen.’

De stenen worden verwarmd en de warmte van de stenen geeft een heerlijk, ontspannend gevoel op je lichaam. Vooral ook lekker in de koude wintermaanden!
Deze warmte wordt tijdens het masseren langzaam aan het lichaam afgegeven. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor ook je stofwisseling verhoogt.

Naast ontspanning, stimuleert het ook de doorbloeding en energiebalans in je lichaam. Hierdoor voel je je meer ontspannen, rustiger in je hoofd en lichaam, alsook fitter en actiever.

90 minuten

Kokos-stempel Massage

Aaaah….wie wil er nu niet lekker in de watten gelegd worden?’

Deze massage is een ontspannende en verzorgende massage in één. Voordat je met de pure kokosolie gemasseerd wordt, wordt je huid eerst helemaal gescrubd met een scrubstempel waar verzorgende en reinigende kruiden in zitten. Deze combinatie van het scrubben en masseren met de kokosolie laat je huid zijdezacht aanvoelen.

Tip #1
Ideaal om te nemen voordat je op vakantie gaat. Het werkt niet alleen verzorgend, maar het helpt ook bij aan het sneller bruin worden. Ook na de vakantie doet deze massage wonderen. De invloed van de zon, de huid die hierdoor droger wordt; dan verdient jouw lichaam wel een kokos-stempelmassage zoals deze.

Tip #2
Het is een aanrader om kokosgeur lekker te vinden, anders is dit geen massage voor jou.

90 minuten

Kinder Massage

‘Hoe zou het zijn als jij ook ff lekker bij jezelf kunt zijn? Gewoon ook even wat rust om je heen of misschien wel wat meer rust in je hoofd

Zodra je bij mij in de praktijk komt, mag je eerst eens even rondkijken wat er allemaal in de ruimte is. Ook ga ik je vertellen wat ik allemaal ga doen, welke spullen ik gebruik en wat een massage precies is. Het is misschien ook wel wat spannend als ik je aanraak, terwijl je mij nog niet zo goed kent.

Ook ga ik je een kort ontspannend verhaaltje voorlezen, dit heet een meditatie, en in dit verhaal gaan we samen een reis maken met een wensmunt en een kristallen steen. Meer vertel ik er nog niet over. Dat is een verrassing…

Voor de massage mag je je kleding aanhouden of uitdoen. Net wat jij prettig vindt. 
Op je huid masseer ik met warme olie en gebruik ik ook stempels waar kruiden in zitten. 
De kruiden zorgen ervoor dat je goed dicht bij jezelf kunt blijven (ze hebben een aardende werking). Dit is belangrijk om je energieniveau in balans te houden. Ook verhogen de kruiden je weerstand. Wat dus goed helpt als je veel last hebt van luchtweginfecties, verkoudheid of verstopte neuzen.

Wanneer jij je meer ontspannen voelt, ben je ook dichter bij jezelf en bewuster van je lichaam en je hoofd. Hierdoor kun je ook makkelijker aangeven wat je wel / niet prettig vindt, maar ook wanneer de dingen om je heen soms teveel zijn.
Ook slaap je er beter door of kun je makkelijker aangeven hoe je je voelt. Je herkent beter welke emoties of energieën van jezelf of anderen zijn.
En het mooie is dat je innerlijke kracht ook nog eens toe neemt! Je voelt je namelijk begrepen, veilig en dat je weet dat je goed bent zoals je bent. Dit maakt je natuurlijk sterker en zo leer je je gevoeligheid, kwetsbaarheid en intuïtie als kracht te gebruiken en neemt je zelfvertrouwen toe.

De kindermassage wordt gegeven aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Je vader/moeder blijft aanwezig in de ruimte, behalve als jij anders wilt. Ik luister naar je wensen en grenzen. Met deze massage leer je niet alleen ontspannen, maar vooral ook kennis maken met wat massage eigenlijk is.

45 – 60 minuten

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.