fbpx

Het innerlijk GOUD – hoe we zelf een ALCHEMIST zijn.

innerlijk-goud

Hoe zit het met jou INNERLIJK GOUD? Mijn bewustzijnsproces begon rond mijn 20e. Bewust worden van mijzelf, bewust worden van de lessen in mijn leven. Het heeft me laten groeien als persoon, als ziel zijnde, waardoor mijn bewustzijn ook ruimer werd. Hierdoor ben ik meer kunnen gaan waarnemen dan voorheen. Eigenlijk vrij logisch. Als je leert en groeit kom je meer te weten, dan wanneer je er niet mee bezig bent.

Buiten ons leren we ook veel, zoals op school. Maar het zal je niet de kennis geven, die je van binnenuit leert. Hoe cliché het ook klinkt, maar je vindt inderdaad alle antwoorden in jeZelf. En dat is best een hele oefening om hier naar te gaan luisteren en de weg naar binnen te vinden.
Althans ik vond dit best een hele klus. Gezien ik ook niet meer echt in Verbinding stond met meZelf. Ik was het natuurlijk wel, maar ik was er niet (meer) van bewust.

Ik kan me nog goed herinneren dat ‘in het begin’ samen met een vriendin van me dat we begonnen met engelenkaarten en dat we altijd antwoorden kregen zoals ‘heb vertrouwen’ of ‘jij weet het antwoord diep van binnen’. Tja…daar heb je wat aan als je nog niet weet hoe het werkt…daar diep van binnen.
Zo begonnen wij dus ook de reis met antwoorden buiten ons te zoeken (je moet toch ergens beginnen he). En door de jaren heen kun je de weg steeds meer naar binnen vinden. Het gebeurt gewoon, omdat je er aandacht aan besteed. Je leert en je groeit. Net zoals met naar school gaan, opleiding doen of cursus volgen;  je leert en je groeit. Je wordt er steeds beter in.

Het innerlijke GOUD wordt zichtbaar.

De afgelopen jaren kon ik steeds dieper in mezelf gaan. Mijn innerlijke wereld.
Hier heb ik ervaren en geleerd wat een ALCHEMIST zijn betekent. Hoe ik mezelf kan helen met LIEFDE. Wat deze LIEFDE is. En hoe er steeds meer LICHT in mij kwam en meer bewustzijn. Hoe het INNERLIJK GOUD zichtbaar werd.

De diepte ingaan.

Als ik mijn eigen diepte in duik ben ik nogal visueel ingesteld en om bepaalde gebeurtenissen uit te leggen aan mensen gebruik ik metaforen. Ook tijdens het geven van massage en healing zie en voel ik wat er gebeurd en om de vertaling te maken gebruik ik metaforen.

Zo was er gisteren tijdens een Intuïtieve Healing Massage het voorbeeld wat het verschil is wanneer we in onze buik aanwezig zijn en wanneer niet, wat er dan op energetisch niveau voor een verschil kan zijn. Er werd namelijk rondom haar heupen veel oude energie opgeruimd. Door dit op te ruimen, komt er ook weer plaats voor haarZelf vrij. Alleen zelf zal ze een handje mee moeten helpen, om haar aandacht te verplaatsen naar haar buik en echt te gaan voelen hoe het is om hierin aanwezig te zijn. Wat er ook voor zorgt dat ze minder in haar hoofd aanwezig is.
Ik kon het niet anders uitleggen dan het te vergelijken met een kamer (haar buik) die nooit/weinig gestofzuigd wordt (niemand aanwezig). Al het stof (oude energie) dat zich ophoopt en maar blijft zitten, niemand die ernaar omkijkt.
Op het moment dat we de kamer eens binnentreden en gaan stofzuigen (aandacht dus verleggen – in dit geval haar buik) dan komt er ook meer ruimte vrij en kunnen we het weer bewoonbaar maken. Oude energie krijgt de kans om door te stromen in het lichaam e/o opgeruimd te worden en door bewust met aandacht naar je buik te gaan, kun je jeZelf weer meer gaan belichamen/bewonen.

De alchemist zijn.

Zo ervaar ik het dus ook in mijn eigen innerlijke wereld. Door de diepte in te gaan komen er beelden in mij op of maak ik er een vertaling van.
Zo betekent iets wat donker gekleurd en vast van massa is, iets wat oud is, wat vast zit. Door er LIEFDE naar toe te sturen vanuit mijn Hart of – en dit heb ik ook met de tijd geleerd –  door er zelf in te gaan zitten met mijn BewustZijn omdat ik die LIEFDE ben.
En dan gewoon ZIJN met wat is. Niks weg willen hebben, niks willen veranderen. Gewoon Zijn en ervaren wat er gebeurd.
En daar ligt voor mij het INNERLIJK GOUD. In het Aanwezig Zijn, komen de antwoorden vanzelf naar je toe. Het doorvoelen, doorzien, doorleven. En in LIEFDE ermee Zijn. Deze ZELFLIEFDE is de transformatie. Dit is Ware ALCHEMIE.

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.