fbpx

Het vraagt om vertrouwen.

Waar we collectief door heen gaan, is te vergelijken met wanneer we zelf door een proces / crisis heen gaan. Wanneer we in een transformatie terecht komen, gaat (een deel van) het ego vaak nog tegensputteren. Het ego wil niet ontmaskerd worden, wil de controle blijven bewaren en gaat nog van alles uit de trukendoos halen. Smoesjes, vluchten, uitwegen zoeken, etc. In het collectief is dit ook zichtbaar. Er wordt van alles uit de kast gehaald. Iets wat in eerste instantie niet of nauwelijks zichtbaar is, wel wanneer we kijken vanuit een hoger of breder perspectief. Het zijn in ieder geval tijden waar veel aan het licht komt en al is gekomen.

We gaan met ons allen door deze crisis heen. De mensen die de afgelopen jaren hun persoonlijke crisis al hebben ervaren, weten hoe het is. Zelf overkwam het mij ook een aantal jaar geleden. Er komt eerst een periode van shit en duisternis aan, om vervolgens weer de stralende zon te kunnen zien en de lichtheid te voelen. Zo gaat het met iedere crisis plus het feit dat dit ook het LEVEN is. Niets is constant. Het LEVEN zelf is altijd in beweging. Kijk maar naar de natuur en haar seizoenen. Het komt altijd goed, de vraag is alleen wanneer en hoe? Alleen tijd zal dit duidelijk maken.

vertrouwen

Het vraagt om vertrouwen.

Soms moeten we gewoon diep gaan, om vervolgens weer de top te kunnen beklimmen. En ook dit doen we samen.
Is het prettig? Nee. Geeft het wrijving? Ja.

Zo is een van mijn motto’s:

Daar waar wrijving is, is mogelijkheid tot groei.”

En hier zijn we nu mee bezig. Groeien naar iets nieuws. Iets wat beter bij ons past. Tijden veranderen nu eenmaal.
Hoe deze eruit gaat zien? Geen idee. Maar ik hoop op iets dat veel beter bij ons past. Dat we vooral samenwerken en leven vanuit ons hart. Het oprecht het beste met iedereen en alles voor hebben. Respect voor mens, dier en natuur. Een verandering die al langer bezig is; kijk maar naar de verduurzaming in de wereld en hoe we bewuster worden van voeding en hoe met dieren om te gaan bijvoorbeeld. Niet iets dat nu door de crisis komt; misschien wel zichtbaarder is hierdoor.

Net zoals met een rups die in een cocon zit en klaar is om uit te vliegen als een vlinder, welke ook e.e.a. ongemak ervaart in zijn cocon, zo ervaren wij ook de nodige trekken en duwen en passen ons bepaalde dingen niet meer in deze samenleving.
Eigenlijk best een bijzondere tijd om mee te maken, bedenkende dat we het nu allemaal anders kunnen en mogen doen. Deze wereld creëren wij, hoe mooi is dat! Wij als individu maken samen het geheel. Wij zijn allen een druppel in de oceaan, die zorgt voor de hele beweging erin.

Dus….laat het stromen. Geef gehoor aan je Hart en Vertrouw.

Dayenne.

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.