fbpx

Je veilig voelen en het helen van je innerlijke wonden.

Het is niet altijd even gemakkelijk (geweest), het is eng, het is pijnlijk, het is spannend. Niet wetende wat je tegengaat komen en daarom blijven we er liever vandaan. Soms willen we er bewust niets van weten/voelen, soms nemen we onszelf in bescherming. Hoe dan ook…in die tijd is het gewoonweg te pijnlijk om te voelen. Een proces wat we ook niet kunnen forceren.
Je veilig voelen en het helen van je innerlijke wonden.

Op het moment dat jij je veilig (genoeg) voelt om te zakken in je gevoel – je lichaam geeft dit vanzelf aan – dan ontstaat er genezing van je innerlijke wonden. Het verdriet, de boosheid, de pijn, wat er dan ook aanwezig is. Het wil niets liever dan gezien, gehoord en gevoeld te worden. Dat we er in liefde bij aanwezig kunnen zijn en het de liefde te geven die het nodig heeft.

Zie het als een klein meisje of jongetje dat verdriet of pijn heeft. Lange tijd is hij/zij niet gezien, gehoord of gevoeld geworden en op het moment dat het zich weer meldt – omdat het je liefde en omarming wilt – ga je het niet nog eens wegsturen. Dan luister je wat hij/zij te zeggen heeft. Geef je het de liefde die het nodig heeft, die knuffel, die streling, de steun. Het gaat stapje voor stapje. Je troost zolang als nodig is en voor jou mogelijk is. Totdat hij/zij weer opnieuw komt. Het komt en gaat. Zo ook onze innerlijke wonden die vragen om heling.
Iedere keer ben je er klaar voor om weer een stapje meer te omarmen. Totdat er moment komt dat de hele wond genezen is.

Vanuit bescherming van en voor onszelf is het een tijd niet voelbaar geweest. Weet dat dit niet voor niets is. Vandaar dat er zelf een moment komt wanneer je lichaam en jij je veilig voelen om de wond te helen.
Ook al weten we verstandelijk gezien dat er iets is, weet ook dat het moment zich vanzelf aandient wanneer jij er GEVOELSMATIG voor klaar bent.
Zo zijn er ook momenten dat je lichaam middels signalen aangeeft dat je er klaar voor bent, dan nog kan het zijn dat jij je nog niet helemaal veilig voelt om er naar toe te gaan. Weet dat dit ook oke is.
Het moment van genezing ontstaat wanneer jij je veilig voelt om erbij aanwezig te zijn en jezelf de toestemming hiervoor geeft. Een daad van moed en dapperheid.

Dayenne 
Afbeelding: Gabrielle Bernstein – The Universe has your back.

true healing

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.