Loslaten en Thuiskomen.

thuiskomen

Het begin van een nieuw Thuiskomen.

Enkele dagen eerder kwam hij voor een ‘gewone’ energetische massage, maar wilde ook al een Intuïtieve Healing Massage inplannen. Tijdens de ‘gewone’ massage werd het een en ander al voelbaar wat er op zielsniveau zich meldt. Dat eerste de ‘gewone’ massage plaatsvond was ook niet voor niets. Het ruimde het een ander al energetisch op.

Vandaag is het zover voor de Intuïtieve Healing Massage. Er was al het een en ander verteld hoe hij in het leven stond, wat hij had meegemaakt en waar hij graag naar toe wilde. Hij voelde zich erg zoekende en vandaar dat hij naar me toe kwam voor helderheid.

Ik leg mijn handen op zijn rug en maak contact met hem. Het duurt even voordat ik de informatie tot woorden kan brengen. Want dit ging diep. Heel diep.
Eigenlijk kan ik bijna niet in woorden omschrijven wat hier gebeurd. Dat het voelbaar voor me is, is duidelijk. En tijdens een healing/reading zoals deze is het altijd goed voelen welke woorden er gezegd willen worden, zodat de boodschap op de juiste manier overkomt.

Over het algemeen was het niet vreemd voor hem, al werd het hem duidelijk waarom hij in overlevingsstand is gegaan. Een keuze die hij destijds maakte, zelfs enkele weken voordat hij geboren werd.

Een hele dappere ziel, die moedig is geweest om een grote last op zich te nemen. Omdat hij niet anders kon. Dat was zijn mechanisme om te kunnen overleven. En dit….dit raakt diep. Heel diep.
Een proces waar hij zelf heel bewust van is, het hoe, wat en waarom. Ook dat hij dit mag (gaan) afsluiten. Het laatste stuk is afronden op zielsniveau, gezien hij dit op rationeel en emotioneel niveau al heeft verwerkt.

Loslaten.

De volgende stap dient zich aan, welke ook weer veel moed vraagt: LOSLATEN.

De spanningen en pijn in zijn schouders zijn de lasten die hij tot nu toe gedragen heeft. Wat ik zo mooi vind, is wanneer ik woorden geef aan de informatie die binnenkomt, wat er voor zorgt dat zijn bewustzijn op de plaats(en) aanwezig is, dat hierin de heling ontstaat.
Tijdens dit gesprek is voelbaar hoe de spanning langzaam uit het lichaam gaat. Omdat het gehoord, gezien en gevoeld wordt: het kan eindelijk tot rust komen. Een manier hoe ons lichaam ons juist helpt en wat er gebeurd als we er naar luisteren.

Maar jeetje…loslaten. Iets loslaten wat je al 50 jaar meedraagt. Uit overleving. Omdat dit je enige redding was. Ik voel de angst die omhoog komt bij hem en koppel dit aan hem terug:

“Kan het zijn dat je het op een bepaalde manier spannend, misschien wel eng vindt om los te laten?”


Hij zegt een beetje lacherig: “Ik had al het idee dat je deze vraag ging stellen. Maar ja…ik vind het ook spannend. Want tja….wat blijft er dan nog van me over?”

Inderdaad. Wat blijft er van je over? Wat gebeurd er dan? Wie ben je dan, als je je nergens meer aan vast kunt houden? Dat je helemaal op jeZelf komt te staan?

Een pittige rit, maar hij wist dat hij er klaar voor was. Ook omdat hij dit diep van binnen wenst en verlangt. Dat het nu zijn tijd is.

Ik stel hem bewust de vraag:

“Ben je bereid om los te laten en te gaan staan voor wie je bent? Om je eigen leven te leven?” Hij antwoord volmondig ja.

En in dit moment gebeurd er iets moois. Waar enkele tellen geleden het nog leek alsof het de grootste stap ooit zou zijn – dit loslaten en niet weten hoe het dan verder gaat – is hiermee de band die hij gesloten had daadwerkelijk los gelaten.

In het gesprek vooraf gaf hij aan dat hij wilde weten wat de volgende stap was. Gezien hij wist dat zijn taak erop zit en nieuwsgierig is naar zijn volgende ‘taak’. In dit geval is het eerst hijzelf.
Hij mag gaan leren zichzelf te dragen, er voor zichzelf te zijn. Proberen het niet buiten zich te zoeken, maar in zich.

Thuiskomen.

Wederom gebeurd er iets moois. Ik zie hoe hij op zielsniveau een groei doorgaat van kind tot de volwassen man die hij nu is. Dit laat mij ook zien dat deze fase afgesloten is, zoals hij zelf ook al voelde. Dat hij nu verder kan, zoals het leven voor hem bedoeld is.
En in dit moment neem ik in de energie waar dat er iets nieuws aankomt. Wat dit is laat zich nog niet zien. Ik voel dat dit vanzelf in zijn leven duidelijk wordt.

Ik zeg tegen hem:

“Datgene dat je wilt, kan nog wel eens sneller op je pad komen, dan je zelf in gedachten hebt. Maar geef het de tijd. Geef jezelf de tijd. Om alles wat er nu plaatsvindt te integreren en met je samen te komen. Ook al vind op energetisch en zielsniveau dit plaats, ons hoofd en lichaam komen er achteraan. Dat heeft nu eenmaal tijd nodig”.

In dit Thuiskomen en samenkomen met zichzelf wordt de Healing Massage rustig afgesloten.

Ik voel me Dankbaar dat ik hierin heb mogen faciliteren. Dat ik deze man in zijn pad heb mogen ondersteunen. Dankbaar dat ik dit mag doen.

Wil je ook Thuiskomen bij jeZelf? Maak hier je afspraak voor een Intuïtieve Healing Massage.

Beluister ook mijn Lichttaal video’s die ondersteunen in het Thuiskomen bij jeZelf:

Dayenne

Voel je vrij om te delen:

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.