fbpx

“Mijn handen zijn vaak zo stijf en pijnlijk. Ik weet niet wat het is.”

De jongedame gaf aan dat haar handen regelmatig pijn doen, maar dat ze eigenlijk niet weet waar de klachten vandaan komen of wat het is. Zelf is ze van haar lichaam bewust en weet ze dat ze kan luisteren naar haar lichaam en de liefde te geven die het op dat moment nodig heeft. Alleen kwam ze na verschillende onderzoeken niet meer verder mee.

Zoals altijd start ik de massage door mijn handen op de rug te leggen. Om de persoon te verwelkomen en contact te maken. Om de persoon in de ruimte aan te laten komen, maar vooral ook bij zichzelf, in het lichaam.

handen

Ik merk al vrij snel dat mijn aandacht naar de handen gaan. Ze schreeuwen als het ware om aandacht. Via de rug en de schouders breng ik mijn handen naar haar handen en houd ze een tijdje vast. Pooeehh de geladenheid aan spanning die hier aanwezig is, is enorm.
Zelf begin ik te gapen of lucht weg te blazen, zodat de hoeveelheid spanning die hier zit ruimte kan krijgen.
Woorden die bij me binnenkomen zijn: “je hoeft het niet meer te dragen. Het is niet aan jou.”
Ik koppel deze woorden aan haar terug of ze dit herkent. Ja, ze begreep de boodschap. Ze werd diep geraakt en ik hoor dat tranen een weg naar buiten weten te vinden. Een teken dat emoties de plek krijgen om er te zijn. Om gehoord, gezien en gevoeld te worden.
Ik houd een hand op haar hand en plaats een andere hand op haar schouder, om haar steun te bieden. Haar te laten weten dat het veilig is hier. Met een rustige stem zeg ik tegen haar: “Het is oke. Je mag er helemaal zijn. Het is niet meer aan jou om het te dragen. Je mag jezelf gaan dragen”.

Ik leg mijn handen neer op haar rug en mijn aandacht gaat naar haar onderrug, waar meer spanning aanwezig is, maar ook een leegte voelbaar is. Haar onderrug, haar buik. Het gebied waar wij onszelf mogen dragen.
Afwisselend masseer ik haar met zachte aanrakingen en pulsen. Daar waar spanningen zich tonen de ruimte te geven door massage. Pulsende bewegingen om de energie te laten doorstromen.

Ik voel dat haar buik om aandacht vraagt. Ik vraag aan haar of zij het oke vind dat haar buik gemasseerd wordt. De buik is een heel gevoelig centrum. Niets voor niets ons emotiecentrum. Een plek op het lichaam waar ik voorzichtig mee om ga.
Ze draait zich om en ik leg een hand op haar buik en voel dat ze hier niet in aanwezig is. Het lichaam laat mij middels plaatselijke spanningen weten wat er innerlijk gebeurd (is). Deze plekken geef ik extra aandacht door er mijn hand op te leggen, rustig te wiegen/pulsen of zachte strijkingen te maken. Juist in de subtiliteit ligt bij mij mijn ware kracht.

De buik…een gebied dat door veel mensen niet echt bewoond wordt, hoe raar dit ook klinkt. Waarom? Juist vanwege al die emoties en gevoelens die we in de meeste gevallen niet meer willen voelen. Te pijnlijk. Te emotioneel. Het zijn de innerlijke wonden.
Ik ga weer terug met haar in gesprek of ze zelf kan voelen wat zich hier afspeelt. Ja, ze is zich ervan bewust. Ik nodig haar uit dat het veilig bij mij is, in deze ruimte en in haar lichaam. Dat ze zichzelf de veiligheid mag bieden, wetende dat het oke is om hier in aanwezig te zijn. En als dit voor nu nog niet is, dat dit ook oke is.
Uit haar eigen ervaring begrijpt ze dit en ze volgt mee met wat het lichaam en ik haar vertel. Bijzonder blijft de kracht van een stille hand, wetende dat onder die hand van alles gebeurd.
Ondertussen neem ik visueel waar wat er op energetisch niveau gebeurd. Er vindt een healing plaats. Ik sluit de massage af met rustige strijkingen, zodat ze heerlijk in deze energie kan baden.
Na afloop bespreken we hoe het voor haar was, hoe zij het heeft ervaren en hoe het algemeen was. Enkele uren later krijg ik nog een bericht van haar waarin ze aangeeft dat ze op dit thema al veel gedaan heeft, maar dat er nu duidelijk een diepere bevrijding heeft plaats gevonden.

Ik voel me dankbaar dat ik deze jongedame heb mogen ondersteunen in datgene wat zich aandiende. Het lichaam blijft een geniaal voertuig.
Ík heb al veel van mijn lichaam geleerd en ik leer er nog steeds van. Mocht jij ook bepaalde klachten e/o spanningen ervaren? Jouw lichaam weet precies wat er aan de hand is en nodig heeft. Ik begeleid en ondersteun je dan ook graag in alle zachtheid, liefde en aandacht middels een intuïtieve massage.

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.