fbpx
chiwit

Chi-Wit Massage

Zolang onze energie goed door ons lichaam blijft stromen, zullen we ook goed in ons vel zitten. Door stress en andere oorzaken stroomt de energie minder goed en kunnen er blokkades en klachten komen. Hierdoor bouwt zich spanning, (emotionele) pijn en moeheid op in de wervelkolom. Dit is vaak voelbaar door gespannen schouders, rug en nek.

Door bewust in het leven te staan en met de stroom van het leven mee te gaan, blijft ook het zelfgenezend vermogen in beweging en kunnen we blokkades voorkomen.
Hoe flexibel ben/sta jij in het leven? Wat vertelt je lichaam hierover?

De Chi-Wit Massage is gericht op de rug, schouders en nek. Benen en voeten worden ook gemasseerd, zodat er een volledige massage ontstaat van de achterkant van het lichaam. De natuurlijke lichaamsenergie gaat vrijer stromen, je voelt je meer ontspannen en rustiger in je hoofd en lijf.

Voetreflex Massage

Bij een voetreflexmassage worden bepaalde plekken (reflexzones) onder de voet gemasseerd. Ooit is ontdekt door deze reflexzones te masseren, dat dit merkbaar is in het hele lichaam. Het aanraken van deze plekken heeft een positieve werking op de betreffende organen. Het zorgt voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en balans in het lichaam.

Middels een voetreflexmassage worden levensprocessen die vastzitten weer in beweging gebracht. En doordat afvalstoffen afgevoerd worden, kunnen voedingsstoffen weer aangevoerd en opgenomen worden in de diverse organen en lichaamssystemen. Op deze manier komt het lichaam (of een deel van het lichaam) weer in balans. Klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het belang van voetreflexmassage is het brengen van ontspanning en balans. Er wordt evenwicht gebracht in de spanningsverdeling van het lichaam. Dit evenwicht kan bereikt worden door middel van prikkels, die zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak zijn uitwerking heeft.

Hotstone Massage

De hotstone massage wordt vanuit intuïtie gemasseerd. Er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke basalt stenen en massageolie. De combinatie van warme olie, warme stenen en intuïtief masseren, maakt deze massage tot een heerlijk ontspanningsmassage.

De stenen worden verwarmd en de warmte van deze stenen geeft een heerlijk, ontspannend gevoel op het lichaam. De warmte van de stenen wordt tijdens het masseren langzaam aan het lichaam afgegeven. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur, waardoor ook de stofwisseling verhoogt.

Naast ontspanning, stimuleert het ook de energiebalans in je lichaam.  Hierdoor voel je je meer ontspannen, rustiger in je hoofd en lichaam, alsook fitter en actiever.

Kinder Massage

Voordat de massage start, zal eerst aan het kind worden uitgelegd hoe de massage er uit ziet en welke stempels en olie gebruikt worden. Om het kind een veilige ruimte te bieden. Het is natuurlijk ook best wel spannend zo’n massage.
Hierna start een korte meditatie, zodat het kan (leren) ontspannen (ook voor thuis). Voor de meditatie mag het kind een kristallen steentje en wensmunt uitzoeken, welke hij/zij mee naar huis mag nemen.

Tijdens de massage wordt er olie en kruidenstempels gemasseerd. Doordat een kind nog dicht bij de natuur staat, reageert het bijzonder goed op de kruiden in de stempel. De kruiden hebben een aardende werking, wat belangrijk is om het energieniveau van kinderen in balans te houden. Daarnaast verhogen de kruiden de weerstand. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfecties, verkoudheid en verstopte neuzen werken de kruiden verlichtend.

Wanneer ze ontspanning ervaren helpt het hen beter om in het lichaam te komen, te aarden en zich weer bewust te worden van hun lichaam en hoofd. Hierdoor blijft er balans in hun leven. Door dit evenwicht zullen ze beter slapen, maar ook makkelijker met hun emoties omgaan.  Ze herkennen welke emoties of energieën van henzelf zijn of van anderen, wat maakt dat ze zich meer durven te uiten.
Hun innerlijke kracht neemt toe, omdat ze zich begrepen, veilig en goed voelen zoals ze zijn. Dit maakt hun eigen ik sterker, zodat ze hun gevoeligheid, kwetsbaarheid en intuïtie als kracht leren gebruiken en zelfvertrouwen opbouwen.

De kindermassage is vanaf 3 à 4 jaar (t/m 12 jaar), zodat het kind zijn/haar grens kan aangeven in wat het wel of niet prettig vindt. 
Beide of een van de ouders blijft aanwezig in de ruimte. Er wordt geluisterd naar de wensen en grenzen van het kind. Wil een kind bijvoorbeeld zijn/haar kleding aanhouden, is dat helemaal oké. Het doelt blijft – naast ontspanning – ook om kennis te laten maken met massage.

Chakra-stempel Massage

Chakra is het oude Sanskriet en betekent wiel. Het zijn energiepunten in je lichaam waardoor de energie heen stroomt. Bij een goed functionerend chakra, draait deze rond op energieniveau. Een chakra kan teveel open staan, dicht zijn of niet helemaal in balans. Dit geeft verstoringen of blokkades in je energiesysteem. In het begin merk je daar misschien niet zoveel van, maar op lange duur kan dat voor lichamelijke en geestelijke problemen gaan zorgen.

Je kunt het je voorstellen als een verbinding tussen het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Je hebt in je fysieke lichaam zeven hoofdchakra’s en een heleboel kleinere chakra’s.

Daarmee neem je informatie in je op en laat je ook weer heel wat los. Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet altijd even leuk zijn. De manier waarop je ermee omgaat bepaalt of zo’n gebeurtenis een blokkade zal worden.

Bijvoorbeeld:
Wanneer het derde chakra, de maag, geblokkeerd is en dit een lange tijd aanhoudt zonder dat er aandacht aan wordt geschonken, is de kans groot dat er op een gegeven moment maagklachten gaan optreden.  Op het geestelijke vlak zal het inhouden dat je wilskracht en doorzettingsvermogen steeds minder worden.

Tijdens de massage wordt er op verschillende manieren met de chakra’s gewerkt: het in balans brengen van de chakra’s, pulsen, masseren van de buik en voeten met warme olie, het plaatsen van warme kruiden op de chakrapunten en het masseren met warme kruidenstempels.

Een hele bijzondere, ontspannende en inzicht gevende massage!

Kokos-stempel Massage

De combinatie van deze kokos-stempelmassage – de geur die vrijkomt, de scrubstempel met kruiden en het gebruik van de kokosstempel – maakt dit tot een fijne verzorgende massage.

De scrubstempel reinigt zachtjes de huid en de kokosstempel geeft tijdens het masseren de kokosolie af, waardoor de huid zijdezacht zal aanvoelen. Resultaat: heerlijke ontspanning plus verzorging van de huid.

Wil je jezelf even in de watten leggen en een fijne, zachte verzorging voor de huid ontvangen, is dit een ideale massage daarvoor!

TIP!

Ideaal om te nemen voordat je op vakantie gaat. Het werkt niet alleen verzorgend, maar het helpt ook bij aan het sneller bruin worden. Ook na de vakantie doet deze massage wonderen. De invloed van de zon, de huid die hierdoor droger wordt; dan verdient jouw lichaam wel een kokos-stempelmassage zoals deze.

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.