fbpx

Staan voor wie je bent.

Dat is haar thema.

Gisteren kwam een hele lieve vrouw naar me toe voor een Intuïtieve Healing Massage. Ze had zoveel te geven én ook te ontvangen, maar wist even niet meer hoe of wat de laatste tijd.
Josée heet ze. Ik kon merken – door hetgeen waarover ze vertelt – dat ze een hoogsensitief persoon is. Zelf vind ze dit niet zo, omdat het ‘ook maar een stempel is’. In dit gesprek heeft ze het wel over haar hoogsensitieve kinderen. Ik vraag waarom ze dit als een stempel ziet? Ze zegt:

“ja…je weet wel, veel mensen gebruiken hoogsensitief als zwakte en ja daar kan ik niet zo goed tegen.”

Ik begrijp wat ze hiermee bedoelt. Zelf vind ik hoogsensitief zijn helemaal geen zwakte. Het is geen probleem, het is gewoon wie je bent. En hierin laat een deel van haar thema zich al zien. Velen, misschien wel de meeste van ons zijn opgevoed/opgegroeid met jezelf groot houden, sterk zijn, niet aanstellen en vooral niet gevoelig zijn. Het laatste kreeg Josée regelmatig te horen. Omdat ‘men’ vindt dat je dan zwak bent en dat mag je niet laten zien. En ondertussen heeft ze de nodige muren gebouwd.

In essentie wordt namelijk gezegd: jij mag er niet zijn met al je gevoelens. En dat doet pijn. Heel veel pijn. Je voelt je niet gehoord, niet gezien, niet erkent. Zo herkende Josée ook dat ze zichzelf is gaan wegcijferen voor anderen.

“Om maar aardig gevonden te worden”, zei ze. “En grenzen aangeven heb ik ook nog moeite mee”,

gaf ze daarna aan.

Ik zag hier op de tafel zo een mooie vrouw liggen, die heel veel liefde te geven en te ontvangen heeft, maar nog niet helemaal voor zichzelf durft te staan. Terwijl hier juist de kern ligt.
Ik neem haar tijdens de Healing Massage eerst mee uit haar hoofd, zodat ze in contact komt met haar gevoel, lichaam en zichzelf. Ik begeleid haar en stel intuïtief vragen. Eenmaal gezakt in haar lijf, staat ze goed met zichzelf in contact. Haar eigen wijsheid (intuïtie) laat haar weten dat ze zichzelf nog meer mag gaan liefhebben. Deze zelfliefde is kiezen voor jezelf.

Als je voor jezelf kiest, komt je dichter bij jezelf. En als je dichter bij jezelf bent, voel je ook meer je lichaam, je wensen en noden. Wat het dan ook makkelijker maakt om je grenzen aan te geven.

Durf jij te gaan staan voor wie je bent?

Namen zijn fictief, om de privacy te waarborgen.

https://echtbewust.nl/intuitieve-healing-massage/

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.