fbpx

Van lijdensweg naar liefdesweg.

liefdesweg

Nieuwe lagen die zichtbaar worden.

Van een lijdensweg naar een liefdesweg.

Het pad van de Liefde dat we met velen lopen.

Het pad van Liefde: een liefdesweg.

Al mijn hele leven bewandel ik dit pad, maar er bewust van zijn dat is pas later gekomen. Het pad van Liefde, ofwel liefdesweg.
De vele overtuigingen die al getransformeerd zijn en daar waar ik dacht dat ik van mijzelf hield, mocht ik nieuwe lagen ont-dekken. Als een spiraal in het leven; steeds dieper, verder en hoger.

De afgelopen dagen kwam ik tot nieuwe inzichten. De vraag die mij werd gesteld:

“Heb jij je VOLLEDIG lief?” Waarop ik antwoorde: “Ja, natuurlijk”.

Woops…als dit zo was, had ik er geen moeite mee om VOLLEDIG in dit lichaam aanwezig te zijn, zou ik ieder aspect van mijzelf accepteren, kan ik me bij IEDEREEN kwetsbaar opstellen, etc…
Owja… oeps…natuurlijk.
Nieuwe inzichten, nieuwe lagen die gezien willen worden.

Meditatie

Zojuist in een meditatie van Mieke Vullink(*) mocht ik gaan baden in een liefdevol bad van Licht. Ik mocht er helemaal zijn. En mooi om in dit moment een overtuiging waar te nemen of dit wel zo is. Dat een zielendeel van mij nog niet helemaal overtuigd is, enigszins onzeker nog. Ik heet haar helemaal welkom in deze Liefde. De liefde die IK BEN.
Wat ik weet en begrijp, maar nog niet VOLLEDIG belichaam. Dat is nu tenslotte het pad dat wordt bewandeld.

In deze meditatie mocht ik mijn vorige incarnaties bekijken en het 1e wat in mij opkwam was…veel lijden. Vandaar de lijdensweg. Het afgescheiden gevoel van de Bron. En heel veel overtuigingen.
Het idee dat er goed of fout is, dat we moeten boeten wanneer we ergens schuld van zijn, dat God oordeelt, dat … [vul het lijstje zelf maar in].
Als ik terugkijk op mijn leven, heb ik ook vaker gezegd: “Waarom ik? Waar heb ik dit aan verdiend? Wat heb ik verkeerd gedaan?” Nu begrijpende dat het daar niet over ging.
Het leven is altijd vóór mij geweest. Om mij te helpen, de weg naar Liefde terug te vinden.

Mijn Liefde. Mijn Licht.

Ik hoef niet langer te lijden. Ik mag er in ALLE LIEFDE ZIJN.
En nee, dit wil ook niet zeggen dat ik mijn leven nu als lijdend ervaar. Integendeel. Dat is de groei die gemaakt is.
Al zijn er blijkbaar nog zielendelen van mij die dit anders ervaren en dat is waar het voor mij om gaat. Om al die delen LIEF te hebben. Dat al deze delen er mogen ZIJN.
Dit is de reis die ik (en velen anderen) aan het maken zijn. De liefdesweg: op weg naar het Liefdesbewustzijn, oftewel het Christusbewustzijn (wat helemaal niets met de kerk e.d. te maken heeft; wel omdat Jezus (e.a.) het Liefdesbewustzijn belichaamde en hierin een voorbeeld is).

Nu her-inner ik mij des te meer waarom ik de laatste jaren menig Harten in het Leven tegen kom (**) Niet alleen omdat ik weet dat ik/wij die Liefde zijn, maar ook om ons te laten her-inneren in dit leven welk pad van bewustzijn wij lopen: het pad van Liefdesbewustzijn, het Christusbewustzijn.

Dus…als jij (weer) een Hart tegenkomt….
Her-inner je het maar

* Meditatie Mieke Vullink
** zie mijn album: love is all around us

Alle Liefde,
Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.