fbpx

Wat is nu een blokkade?

Bron: jijalsbron.nl

Een blokkade kun je zien als een verstoring in de energiebanen, veroorzaakt door gebeurtenissen,
situaties of overtuigingen die ontstaan zijn in je omgeving.
Ze blokkeren je energie, waardoor deze niet meer goed kan doorstromen.
Dit uit zich vaak in gespannenheid, niet echt duidelijk kunnen aangeven wat er aan de hand is, een raar gevoel hebben, huilbuien, depressiviteit, weinig/geen energie hebben en soms zelfs agressieve uitingen. Vanwege het niet meer weten wat er aan de hand is. Alsof je letterlijk met jezelf in de knoop ligt.
Net zoals de knopen (=blokkade =energieophoping) in ons lichaam.

Je verstand heeft hierin ook iets te zeggen; helaas werkt deze niet altijd even goed mee en eerder tegen lijkt het. Echter laten we niet vergeten dat ons verstand, ons ego ook de functie heeft om te beschermen, zeker bij traumatische ervaringen. In dat opzicht heeft het ook een goede functie, omdat het je net zolang zal beschermen totdat je er zelf klaar voor bent om de emotioneel pijnlijke ervaring aan te kunnen kijken en te voelen. Vaak kun je bij een traumatische ervaring niet meer (goed) herinneren wat er precies gebeurd is.
Dit verstand kan er dan ook voor zorgen (onbewust) dat je om de hete brij heen draait. Je blijft maar praten en praten, maar je komt niet echt tot de kern waar het omgaat. Het zijn technieken die het verstand gebruikt, om je van datgene af te houden wat er gebeurd is. Het verstand of ego weet dat het een pijnlijke ervaring is geweest en wil je hier liever niet meer bij hebben. Het beschermt je, zoals gezegd.
Wat er ook gebeurd is, het weerhoudt je om emotioneel vrij te zijn. Je voelt je niet helemaal gelukkig op een of andere manier, sociale contacten kunnen veranderen, werksituaties, je gezondheid neemt af en spanningen nemen toe.

Bron: jijalsbron.nl

Er zijn verschillende technieken die hierbij kunnen helpen. Ik pas momenteel het meeste toe tijdens een behandelmassage.
We kunnen we niet terug naar het verleden. Het gaat erom wat nu is, wat zich nu aandient. Wel kan er een trigger zijn die de herinnering naar het nu haalt. En door in het nu dié gebeurtenissen, overtuigen e.d. te bekijken, zullen de gevolgen hiervan verdwijnen. Stapsgewijs.
Het is een proces dat zich vanzelf ontvouwt. Ook het lichaam is hier weer een mooie richtingaanwijzer voor. Omdat ook zíj aangeeft tot hoe ver en wat er getransformeerd mag worden. Een proces dat we niet kunnen versnellen.
En uit persoonlijke ervaring alsook zichtbaar in mijn praktijk, gaat het laag voor laag en wanneer er weer ruimte komt daar waar de blokkade zat, gaat de energie weer stromen.

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.