fbpx

Je benen hebben het zwaar te verduren gehad. Letterlijk en figuurlijk.

Ik vroeg haar: “Heb je soms last van je benen gehad? Ik voel hoe de energie nog aanwezig is en de blokkade die het geeft rondom je knieën, waardoor de energie ook niet goed kan doorstromen naar je voeten en je dus ook weer van die koude voeten hebt.”

zware benen

Sandra vertelde dat ze idd een periode in haar leven heel veel pijn heeft gehad en vooral een zwaar gevoel in haar benen. Soms nog wel eens, maar minder dan voorheen. Ze heeft ook veel gedragen wat eigenlijk niet van haar was. Wat er soms voor zorgde dat ze letterlijk niet vooruit kwam in haar leven.

Tijdens de Intuïtieve Healing Massage gaat de aandacht het meest naar haar benen. De energie stroomt niet goed door naar haar voeten vanwege de blokkade, maar ook merkt ze dat ze niet echt contact met haar benen heeft. Alsof ze er wel zijn, maar ook weer niet.
Ik behandel eerst haar rechterbeen en rondom haar knie om de blokkade op te lossen. Zodra de energie weer doorstroomt vraag ik haar: “Hoe voel je rechterbeen nu t.o.v. je linkerbeen?

“Zwaarder”, zegt ze, “maar op een goede manier. Alsof ik er ook weer in thuis ben. Ik voel hem gewoon meer dan de ander. Ook niet vreemd natuurlijk, besef ik me nu. En hij voelt langer zegt ze lachend.”

Haar linkerbeen behandel ik op dezelfde manier, zodat het ook hier weer gaat door stromen. Weer doe ik een check-up en vraag hoe haar been voelt. “Nu voelt ie hetzelfde als de ander.” Ik grap terug: “dan zijn je benen nu weer even lang.”

De zwaarte van toen die voelt ze niet meer. Het was de ballast die energetisch nog aanwezig was. Je kan het vergelijken met het ‘rugzakje’ dat we dragen. We zien het niet, maar het is er (energetisch) wel. De zwaarte die ze nu voelt is een goed teken. Dan zijn we ook meer in ons lichaam aanwezig en kunnen we ook makkelijker en dichter bij onszelf blijven. Een mooie tip die ze meekrijgt. Om haar aandacht vaker op zichzelf en haar lichaam te richten, zodat ze niet zo snel met haar aandacht buiten haar is of afdwaalt in gedachten.

Dayenne

Hier zijn cookies aanwezig, waardoor de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker wordt.