Stresspreventie Traject

Bij herstel of ter voorkoming van ziekte of burn-out door stress. 

signalen
A

Fysieke klachten, spanningen of ongemak?

Je hebt met name last van rug, schouders en nek, wellicht ook hoofdpijn. Er is stressgerelateerde spanning of spanning in je lichaam dat je niet direct kunt plaatsen.

Wellicht dat ook je maag en darmen van streek zijn.

A

Veel in je hoofd, piekeren of zorgen maken?

In je hoofd maak je overuren, je vraagt teveel van jezelf waardoor je jezelf voorbij loopt. Je voelt je onrustig.

Misschien loop je zelfs wel vast in jezelf, ben je jezelf even kwijt en vraag je je af hoe het nu verder moet?

A

Stress, overprikkeld of vermoeid?

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, alle ballen hoog proberen te houden, irritaties of frustraties…het speelt allemaal mee in het gevoel van stress.

Dan begrijp ik jou helemaal!  We leven in een wereld met veel moeten, druk en prestatie, waardoor je ook veel in je hoofd zit. Vaak is er weinig vrije tijd voor jezelf of om te ontspannen. Ook wanneer je spanning ervaart dat werk of privé gerelateerd is, kan dit de nodige stress met zich meegeven en wellicht tot een burn-out leiden.

Spanning en stress hebben vaak een emotionele en mentale oorzaak, waardoor jij niet zo lekker in je vel zit. Ook zijn hier vaak onderliggende thema’s aan verbonden waarvan je je soms wel of soms niet bewust van bent. Laat ik dit jouw ‘rugzakje’ noemen. Deze onderliggende thema’s en emoties kunnen ervoor zorgen dat je veel in je hoofd zit en hierdoor de signalen van je lichaam mist. Je loopt jezelf als het ware voorbij en hierdoor ook je eigen gevoel.

Als holistisch coach & energetisch therapeut kan ik, Dayenne, makkelijk tot jouw kern komen en werk ik samen met jou aan de onderliggende klachten van de stress of spanning die je ervaart.

Holistisch betekent dat er naar het geheel wordt gekeken op mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch niveau. Een klacht of probleem wordt niet enkel symptomatisch behandeld. Er wordt gekeken naar de oorzaak erachter zodat spanning, stress of het probleem kan afnemen. Het zelfhelend vermogen wordt hierbij geactiveerd, zodat transformatie of herstel kan plaatsvinden. Ik stel geen diagnoses.

Ik ben nu op een punt waarbij ik bewust ben van mijn zijn. Ik merk het als de onrust overheerst en ik heb tools in mijn rugzak om bij mijn innerlijke rust te komen. Ik voel me ook een stuk gebalanceerder als aan het begin van het traject.

Sacha

Ik ben veel meer bij mezelf. Ik laat niet meer zo snel triggers toe. Ik neem het waar en laat het vervolgens sneller los. Als een wolk die voorbij trekt. Ik kijk minder naar de ander en zoek het bij mijzelf. Ik voel mij tevreden, gelukkig en rustig in mijn hoofd en lichaam. Zo fijn.

Bianca.

Ik ben heel blij dat we elkaar hebben ontmoet. Door jou ben ik weer in mijn kracht komen te staan.
En dat was waar ik naar op zoek was. Bedankt voor alles!

Helène

stresspreventie

Ik leer je hoe je in balans komt en blijft, waardoor stress voorkomen wordt.

Het gaat om balans op verschillende vlakken. Balans in jezelf (o.a. in het denken en voelen) leidt tot balans in je leven.

Waar liggen je prioriteiten? Waar ga je jezelf voorbij?
Is er of maak je voldoende vrije tijd voor jezelf? Eet je gezond? Sport of beweeg je regelmatig?

Wanneer je veel in je hoofd zit en van alles (van jezelf) moet, loop je jezelf voorbij waardoor je ook de signalen van je lichaam mist. Jouw lichaam heeft ook tijd nodig om tot rust te komen en te ontspannen. Maar ook innerlijk of gevoelsmatig gezien heb je een rugzakje dat gehoord en gezien wilt worden.

Door bij jezelf stil te staan, te zelfreflecteren en te luisteren naar je eigen behoeften, geeef je die innerlijke wereld de aandacht.

Voorkomen is beter dan genezen.

Waarom kiezen voor dit traject? Het antwoord is heel simpel:

» Omdat je weet dat het anders moet om te voorkomen dat de stress erger wordt of in een burn-out terecht komt. Je staat open voor persoonlijke groei en ontwikkeling en d.m.v. mijn holistische aanpak ga jij dé stappen zetten die nodig zijn om stress te verminderen en weer in balans met jezelf te komen.

» Uit eigen ervaring weet ik hoe het is waar je nu staat of tegenaan loopt. Dit kan de nodige onrust, stress, frustratie of verdriet geven.
Jij zoekt iemand die jou hierin begrijpt en aanvoelt.

» Bij mij mag jij helemaal jezelf zijn en de veiligheid voelen om tot jezelf, rust en ontspanning te komen.

» Mijn aanpak is holistisch. Dit betekent dat er naar het geheel gekeken wordt. Je hebt gedachten, gevoelens, een lichaam en een innerlijke-ik. Alles staat met elkaar in verbinding en is van belang om weer in balans te komen, lekker in je vel te zitten, in je eigen energie te zijn en hierdoor jezelf te leren kennen.

stress

♥ Waar stond je in het begin van het traject?
“Ik zat heel erg in mijn hoofd, vond het moeilijk om voor mezelf (uit) op te komen, mijn eigen mening te geven, te zeggen waar ik voor sta, mijn eigen grenzen aan te geven. Zocht ook heel veel op ipv te kijken/voelen wat er uit en in mijzelf is aan antwoorden. Leefde niet in de flow van de dag, zag alleen de onmogelijkheden en alles wat ik niet wilde. Ik was best wel onzeker over mezelf en dacht dat het er niet toe deed wat ik te vertellen heb. Emoties en gevoelens kwamen of niet naar buiten of extreem heftig.”

En waar sta je nu?
“Ik sta veel meer in mijn kracht, ben veel zelfverzekerder, kan me veel duidelijker uitspreken, alles beter verwoorden wat ik wel of niet wil. Ik ga meer mee in de flow van de dag. Leef meer vanuit mijn hart (gevoel) dan vanuit mijn hoofd. Ik heb meer innerlijke rust gekregen, kan beter relativeren.”

Siea

Van ontdekken wie ik ben en de twijfel en onzekerheid die hierin aanwezig was, is de focus nu verschoven naar daadkracht. Het is weer een nieuwe stap in bewustwording, waar ik steeds vaker de kleine stapjes zie en het ‘gewoon doe’. Op die momenten ben ik dan ook trots op mijzelf dat ik voor mijzelf opkom en hierdoor mijn zelfvertrouwen groeit.

Aleida

Persoonlijke begeleiding en aandacht tijdens het stresspreventie traject.

Het traject is volledig op jou afgestemd, omdat iedere persoon een ander rugzakje heeft en dus ook een andere persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Onderstaande onderdelen komen aan bod waar nodig is.

A

Loslaten en opruimen van beperkende overtuigingen, oude patronen en blokkades

A

Werken aan persoonlijke thema's / verleden zodat je rugzakje weer wat leger wordt

A

Leren hoe je uit je hoofd komt en meer aanwezig bent bij jezelf en je lichaam

A

Intuïtieve Healing Massage (in overleg ter ondersteuning)

A

Herkennen van je gevoel en de signalen van je lichaam

A

Ontspanningsoefeningen / mind-empti-ness oefeningen

A

Opdoen van zelfkennis middels ondersteunende opdrachten of oefeningen

A

Innerlijk kind therapie

ware-zelf

Hi, mijn naam is Dayenne!

En ik heb écht moeten leren luisteren naar mijn lichaam.

Ik had veel last van mijn onderrug en schouders, maar wist niet waar het vandaan kwam. Ook de huisarts kon niets vinden en op röntgenfoto’s was niets te zien. Ik was nog in de veronderstelling het buiten me te zoeken, maar ‘de tijd’ leerde me om het bij mezelf te zoeken.

Ik leerde luisteren naar mijn lichaam en de signalen die het afgaf. Ik besefte me dat de signalen stress reacties waren. Ook kwam ik erachter hooggevoelig (HSP) te zijn. 

Door naar de klachten, pijn en stress te luisteren, kon ik ook luisteren naar mijn eigen innerlijke stem (intuïtie) en er gehoor aan geven, zodat ik weer in balans met mijzelf kon komen.

Mag ik jouw gids zijn zodat jij in balans door het leven kan gaan?

Voorkomen van ziekte en burn-out bij stress.

STRESSPREVENTIE TRAJECT.

Persoonlijke groei en ontwikkeling vraagt tijd en energie. Dit komt omdat helderheid nodig is waarom je niet lekker in je vel zit en stress ervaart. Vaak zijn hier oude gewoontes, een vol rugzakje en beperkende overtuigingen bij betrokken.

Door hiervan bewust te worden, krijg je verdere inzichten over jezelf en kun je het ook makkelijker loslaten of veranderen.

Je leer jezelf beter kennen en je rugzakje wordt leger waardoor je in balans met jezelf komt en stress kan afnemen. En dit is echt lifechanging!

Het is mijn specialisatie om vanuit afstemming te werken middels mijn expertise en holistische kijk en aanpak.
Omdat ik makkelijk tot jouw kern kan komen, wordt de vinger snel op de zere plek gelegd. Je krijgt de juiste handvatten mee, zodat jij ontspannen, bij jezelf kunt blijven en in balans door het leven kunt gaan.

Ik ervaar Dayenne als een fijne coach. Ze luistert goed naar je verhaal, is oprecht geïnteresseerd en wil je graag verder helpen. Ook kan zij zich goed inleven en zich zelfs afstemmen op jou als persoon. Hierdoor kan ze snel de vinger op de ‘zere plek’ leggen en je informatie geven waar je echt iets mee kunt. Ze helpt mij om dichter bij mezelf te komen, meer in contact met mijn lijf en mijn gevoel/intuïtie.

Maud

Je bent enthousiast, optimistisch, duidelijk, prettig en professioneel. Je begrijpt wat ik bedoel als ik iets aangeef. Geeft op een zachte manier suggesties als je vindt dat ik iets op een andere manier kan aanpakken. En houdt goed de doelstellingen/rode lijn in de gaten. Ook je reacties op mail en app-contact zijn fijn en stimulerend.

Aleida

Dayenne is heel kundig in wat ze doet. Ook vanuit haar eigen ervaring weet ze hele goede tips te geven om zo uit het hoofd te komen. Het heeft mij vooral antwoorden gegeven op stukjes waar ik voorheen mee vastliep. Ieder in zijn eigen waarde laten en ieder zijn eigen proces respecteren. Ik ben dankbaar voor de antwoorden. Zeker een aanrader als je vastloopt. Dankjewel! <333

Renske

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject duurt 6 maanden en is volledig afgestemd op jou (maatwerk). In die maanden gaan we samen een hoofddoel stellen en dat hoofddoel gaan we verkleinen naar subdoelen. Die subdoelen zijn de kleine stapjes die je gaat zetten. Ik kijk met je mee of de stappen haalbaar zijn en ik blijf je ondersteunen in het pad dat je gaat bewandelen.

Twee wekelijks hebben wij een 1-op-1 sessie (90 min.) en ter ondersteuning krijg je tips, oefeningen, opdrachten, meditaties of activaties mee. Afgestemd op je proces en dus ook in wat je nodig hebt.

Tussen de sessies in kun je vragen stellen via mail of whatsapp, mocht je er even niet uitkomen. Ik help je dan ook verder op weg.

En mocht het zijn dat je ook veel fysieke spanningen ervaart, kan in overleg een Healing Massage toegepast worden. Dit is echter geen verplichting.

Waarom een traject van 6 maanden?

Groei, verandering en ontwikkeling hebben nu eenmaal tijd nodig. Hardnekkige patronen zijn niet 123 overwonnen en puur fysiologisch gezien hebben de hersenen ook tijd nodig om nieuwe verbindingen te maken. Verandering komt dus met de tijd. De tijd is dus ook nodig om het nieuwe eigen te maken.

Hiernaast is het een heel groeiproces en de stappen gaan na verloop duidelijk en helder worden. Het lijken in het begin kleine stappen die je zet (vooral voor je hoofd/ego), maar uiteindelijk ga je inzien hoe groots en waardevol deze zijn.

We hebben allemaal geleerd om te lopen, fietsen, voor het rijbewijs e.a. zaken, dat ging ook niet van de een op de andere dag. Zo is het ook met persoonlijke groei.

En zeg nou zelf…wat zijn die maanden op een heel leven? Life changing is het in ieder geval wel!

Ik heb al van alles geprobeerd, maar niet echt verder gekomen. Waarom gaat het nu wel lukken?

Ten eerste is zijn we altijd in ontwikkeling. Het gaat in fases. Soms denken dat we met iets klaar zijn terwijl het maanden of jaren later zich nog eens kan aandienen. Zie het dan als een verdieping van dat thema of het stuk waar je mee te maken hebt.

We hebben de neiging om te kijken naar wat er nog niet is, terwijl we ook mogen kijken naar waarin we wel al gegroeid zijn.

Ten tweede kan ook de vraag gesteld worden: waarom is het eerder niet gelukt? Wat zorgde hiervoor? Hoe was je begeleiding hierin? Werd je hierin gemotiveerd? Wat zijn je blokkades, patronen of overtuigingen? Ben je zelf bereidt om er helemaal voor te gaan?

En tot slot…waarom zou het niet lukken? Je mindset en de bereidheid om er volledig voor te gaan zijn essentieel om iets te laten slagen. 

Wat gaat mij dit brengen? Zijn er risico's?

Je gaat hoe dan ook vooruit. En vooruit betekent groei en ontwikkeling. Groei is niet altijd even comfortabel, maar zoals mijn gezegde wel eens is: “Buiten je comfortzone daar is het te doen. Dan ga je pas echt stappen zetten en groei ervaren.”

En ja, de risico’s kunnen zijn: 😉

  • Dat je van je klacht e/o probleem afkomt.
  • Dat je niet meer vastzit in jezelf of je leven.
  • Dat je doorgroeit e/o verder ontwikkelt
  • Je komt vooruit in je leven.
  • Je ontdekt en leert meer van en over jeZelf.

 

Waar moet ik rekening mee houden? [belangrijk]

Ik behandel ik geen mensen die onder behandeling van een psychiater zijn, antipsychotica gebruiken of psychoses ervaren. Ik behandel ook geen mensen die zwaar roken, alcohol e/o drugs gebruiken.

Mocht je een traject bij een andere therapeut of coach volgen, word ik hier graag van op de hoogte gebracht. Dit is vanwege het feit dat het soms een goede ondersteuning kan zijn om het naast elkaar te doen en soms is het beter om te wachten tot het andere traject klaar is.

Bij twijfel overleg dan met Dayenne.

Wordt het traject vergoed?

Nee. Je kan eens informeren bij je werkgever. Sommige bedrijven vergoeden wel eens (een gedeelte) van een traject/therapie als dit voor je persoonlijke ontwikkeling is.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dit is mogelijk.

Het 6 maanden traject kan in 6 maanden à €450 betaald worden.

Hoe wordt omgegaan met privacy?

Ik, Dayenne, heb mijn geheimhoudingsplicht en alles wat besproken wordt blijft vertrouwelijk en zal niet met anderen gedeeld worden.
Wanneer een derde partij om gegevens vraagt zal dit schriftelijk en met persoonlijke toestemming gedeeld worden ten behoeve van jouw traject.

Twijfel je ergens over of heb je nog vragen?

Laten we dan samen in gesprek gaan.