Thuiskomen bij jeZelf

  1. Luisteren naar je lichaam

Artikelen

Wat als je niet lekker in je vel zit?

Er kan van alles aan de hand zijn waarom jij niet lekker in je vel zit. Vanuit mijn visie en holistische werkwijze is het vooral onderzoeken hoe jij je van binnen voelt. Je bent je namelijk van veel dingen bewust, maar wat leeft er in jouw onderbewuste ofwel jouw...

Luisteren naar je lichaam kun je leren.

Vaak leef je zo vanuit je hoofd of automatische piloot, dat je de signalen van je lichaam hiermee negeert. Misschien herken je het wel…je voelt je moe (een gevoel, dus het komt vanuit je lichaam), maar je zegt: “Ik moet nog even dit, ik moet nog even dat…” “Kom maar...

Hoe herken ik de signalen van mijn lichaam?

De signalen van je lichaam herken je door de klachten die je ervaart. Als je ervan uit gaat dat jouw lichaam je juist wilt helpen naar de signalen te luisteren i.p.v. jou tegen te werken, ben je al een heel eind. Belangrijk om te onthouden is ook dat jou natuurlijk...

Bewustwording helpt in het luisteren naar je lichaam.

Luisteren naar je lichaam, is ook luisteren naar jezelf, naar jouw gevoel en intuïtie en niet alleen maar naar al die gedachten die in je hoofd voorbij komen. Dat zijn namelijk vaak gedachten van het ‘moeten’. ‘Ik moet nog dit, ik moet nog zo.’ Luisteren naar je...

Methoden om in contact met je lichaam te komen.

Een eerste methode: de bodyscan. Persoonlijk werk ik het meest met de bodyscan. Zoals de naam al weergeeft ga je je lichaam scannen. Het beste kun je je lichaam scannen van hoofd naar tenen. Waarom? Omdat je juist uit je hoofd wilt. En omdat je meer in je lichaam...
Dayenne

Dayenne

I will be back soon

Dayenne

Heyy! Waarmee kan ik jou van dienst zijn? Stel gerust je vraag via whatsapp of bel mij.

chat