Home » Blog » Algemeen » Vanuit je Hoger Zelf en Goddelijke bestemming leven.
hoger zelf

Vanuit je Hoger Zelf en Goddelijke bestemming leven.

door | 20 jun, 2022 | Algemeen, Inspiratie

Je bent als ziel naar de aarde gekomen, omdat je ervoor gekozen hebt om levenslessen te leren, karma uit te werken en ervaringen op te doen. Je wilt groeien en jeZelf ont-dekken.

Maar dit niet alleen….jouw Hoger Zelf (Goddelijk Zelf) heeft ook iets voor jou in petto. En hiervoor dien je jouw ego te overstijgen. Jouw ziel leeft voor in jouw hele wezen, oftewel jouw Ware Zelf dat zichzelf hier op aarde wilt neerzetten. Het is je kern, jouw hele Zijn. Hiermee ben je verbonden via je Hoger Zelf, zodat jij ook jouw (Hogere) doelen hier op aarde kunt neerzetten.

Waar de ziel zich ook wilt ont-doen van alle shit, losmaken van karma, loskomen van zielencontracten, energetische verbindingen e/o koorden, wilt het ook dat jij jeZelf gaat neerzetten met de hoogste doelen. Het werkt met elkaar samen, want hoe meer jij jeZelf hebt vrijgemaakt, hoe meer het (Ware Zelf) aanwezig kan zijn.

Hoe herken je je Hogere Doel / je Goddelijke bestemming?

Ten eerste denk ik dat hier meerdere zaken in mee spelen en dat is hoe bewust ben je van wie je bent en wat je hier komt doen.

Mocht dit net zo zijn als ik (ik had hier niet direct weet van), denk ik niet dat je het in eerste instantie zou herkennen…
En als het zich voordoet is het iets waarvan je nooit gedacht hebt dat dit jou weg zou kunnen zijn. Of is het datgene waarvan je het wel weet/wilt, maar misschien de grootste angst bij ervaart. Waarvan je diep van binnen weet dat je dit te doen hebt in je leven, maar tevens denkt…”shit…hell no dat ik dat ga doen.” 

En verder herken je het uiteindelijk omdat het gewoon op je pad komt! Je kunt er gewoonweg niet omheen.

Ik zal je een stukje meenemen in de reis die ik hierin heb meegemaakt:

Handelen vanuit je Hart.

Eind 2015 heb ik zomaar een massagetafel gekocht. Geen haar op mijn hoofd die zich kon bedenken waarom. In die tijd was ik nog werkzaam als apothekersassistente (idd niet mijn droombaan, maar het is gegaan zoals het is gegaan), terwijl ik liever een baan als therapeut had willen doen. Lang verhaal kort, verschillende pogingen (fysiotherapie, psychologie) tot gedaan, maar soms gaat het leven anders dan je van te voren zou willen. En dit is vanuit mensperspectief bekeken.

In 2015 kwam ik wekelijks bij een meditatiegroepje, waar ik ook het spel van energie ben gaan ont-dekken. Ik kwam er achter wat energie is, hoe ik dit kon voelen en wat ik hiermee kon. Ik kwam tot de ont-dekking dat ik helende handen heb, maar geen idee wat ik hiermee zou kunnen doen…?

Gezien ik in die tijd ver van mijZelf vandaan stond (ik was zeker verbonden met mijn Zelf, maar door overtuigingen en patronen leefde ik nog heel erg vanuit mijn hoofd. Ik was nog niet zo bewust van hetgeen ik nu allemaal weet), wist ik dus ook nog niet echt wat ‘leven vanuit het hart’ was.
Totdat iets in mij zei: “koop een massagetafel”.

Ik had geen idee hoe, wat, waarom.

Maar ik deed het. Ik kan het me nog goed herinneren. Het was tussen kerst en oud en nieuw van dat jaar. In het nieuwe jaar van 2016 zou deze binnenkomen en eigenlijk ben ik direct gestart met het geven van massages. Weliswaar begonnen onder familie en vrienden….maar heey…je moet toch ergens beginnen. Ik deed het gewoon, omdat ik voelde dit te doen. Er echt over nadenken ging eigenlijk niet.

Het balletje dat gaat rollen….

Omdat ik de opleiding fysiotherapie heb gedaan, had ik al wat massage ervaring. En doordat een vriendin van mij al eens ergens een massagecursus had gevolgd, heb ik haar gevraagd bij welk instituut dit was. En zo is het balletje bij mij gaan rollen.

Nog steeds…op de dag van vandaag…is dit niet iets wat ik, als persoon Dayenne, bedacht heb. En dat dit duidelijk een signaal van mijn Hoger Zelf was. Het kwam ook echt vanuit mijn Hart. Een innerlijk Weten/Gevoel.

Ondanks dat massage een ingang was om te komen waar ik nu sta en dus nodig is geweest om heel veel innerlijk te leren, zoals een intuïtief kanaal te zijn, mijn fijngevoeligheid te ont-dekken, wat de metafysische eigenschappen van het lichaam zijn, energetische voelen – ook waar het energieveld/bewustzijn t.o.v. het lichaam is. Alles is nodig geweest om te komen waar ik nu sta en zo zal vermoedelijk de rest van mijn leven ook gaan. Om het Hogere Doel te dienen.

Het Hogere Doel dienen.

Gegarandeerd als ik, als persoontje, hierover was gaan nadenken….dan kwamen al die ego-onzekerheden omhoog zoals:

  • Heb ik hier wel tijd voor naast mijn fulltime baan?
  • Wil ik hier geld in gaan investeren?
  • Heb ik zin om al die cursussen te gaan volgen?

Het hoofd/ego wilt namelijk die (valse) zekerheid, veiligheid en overzicht hebben vanwege zijn zelfbehoud.

Die vragen zijn er simpelweg niet geweest, want als een gevoel zo sterk is en tevens een innerlijk weten dat je gewoon weet dit moet je doen….dat er geen hoofd en denken aan te pas komt.

En zo rolde ik van de energetische massages naar healing massage, naar voicehealing en lichttaal (ook tijdens massages), naar healingsessies en nu ook de combinatie healing en coaching. En ondertussen groei ik door naar het werken met groepen en is het de bedoeling dat ik een opleiding/jaartraject oid ga neerzetten.

Oftewel…mijn Wezen, mijn Hoger Zelf is zich op deze manier neer aan het zetten hier op aarde. Omdat ik hier iets te doen heb (in mijn geval de poorten openen in de ander middels bewustwording en frequentieverhoging). Alles wat ik dus doe binnen mijn praktijk, maar ook hoe ik als persoon leef in deze wereld is ondersteunend aan dit Hogere Doel. Mijn persoonlijke zielsmissie vanuit de zielencode laat dit ook zien.

De sprong maken.

Eveneens in 2019 toen duidelijk werd dat ik de apotheek ‘moest’ verlaten. Dat ik nu toch echt de sprong moest gaan maken om 100% aanwezig in mijn praktijk te zijn, omdat ik hier op aarde iets te doen heb. Het was datzelfde gevoel, dat zó sterk aanwezig was (hier had ik (als persoontje) duidelijk niets over te zeggen, laat staan mijn ego op dat moment), hier kon ik gewoon niet omheen. Ik kon er alleen maar gehoor aan geven door het te doen.

Nu ken ik gelukkig niet echt angsten (leuk om dit ook terug in mijn zielencode te lezen) en ga ik er dan ook helemaal voor!

Waarom?

Los van het feit dat ik niet echt angsten ken, maar voornamelijk omdat het gevoel dat dan in mij aanwezig is, zo groots is, zo bijzonder, zo eigenlijk niet in woorden uit te leggen. Het is een gevoel, een innerlijk weten, zo groot en krachtig, zo vol Vertrouwen. Ik ervaar het als onmogelijk om dit niet te volgen. Omdat je Weet dat dit DE WEG is.
En hoe sterker dit gevoel, hoe grootser de opdracht en hoe eerder ik het doe. Simpelweg omdat het gevoel dan eenmaal sterker is, dat er geen denken bij te pas komt. Hoe kleiner iets is, hoe minder ik het voel, dus ik kan er ook meer over gaan twijfelen of het wel de bedoeling is of niet.
Terwijl die twijfel mag dan losgelaten worden. Vertrouwen hebben in hetgeen zich aandient.

Je zielsmissie leven.

Je hoeft het jezelf dus niet te bedenken wat jouw zielsmissie zou kunnen zijn. Jouw inner guidance, jouw Hoger Zelf stuurt je echt wel de richting op. Je hoeft alleen maar gehoor te geven aan hetgeen zich aandient.
Misschien leef jij al je zielsmissie, alleen heb jij er vanuit je persoonlijkheid een bepaald beeld bij of een verwachting.

Het enige wat ik uit ervaring kan mededelen en wat ik zie bij mensen die ook hun Hogere Pad lopen, dat het iets is wat jij niet van te voren zelf kunt bedenken. Zie het als latente talenten die in je verborgen liggen en die alleen maar naar de oppervlakte komen als je je Hogere Pad volgt.
Je hoeft dus ook niet te zoeken. Het komt vanzelf naar je toe. Het enige wat je hoeft te doen is er gehoor aan te geven.
En als je twijfelt over iets….ga voelen. Je voelt direct als iets niet jouw weg is. Jouw hele lichaam reageert hier namelijk ook. Ook weer een gevoel waar jouw hoofd niet op kan reageren. Je lichaam spant zich samen en vanuit je innerlijk weten weet je dat het niet je weg is.

Als het goed voelt, dan krijg je er energie van, je kijkt er naar uit, je hart gaat er misschien sneller van kloppen (misschien ook wel een beetje angst wat hierin meespeelt) en het geeft ruimte oftewel een ontspannen gevoel.

Of dit nu werk gerelateerd is, met betrekking tot een persoon en relatie, een cursus, opleiding, traject, actie of daad is…het hoofd wilt begrijpen en weten waar dit dan goed voor is. Dat is nu eenmaal zijn functie (zelfbehoud, weet je nog…?). Daarom dat ik wel eens spreek over: het hoofd begrijpt de taal van de ziel niet.

Het ego heeft dit overzicht gewoon niet. Jouw Hoger Zelf echter wel. En hier mag je naar luisteren. Hij/Zij weet tenslotte DE WEG.

Wat is jouw missie hier? Leef en bewandel jij al jouw Hoger Pad? Of ben je hier nieuwsgierig naar? Ik kan je helpen je dichter bij je Ware Zelf, je ziel te brengen. Klik hier om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. 

Liefs, Dayenne

 

Over Dayenne

Mijn zielsmissie is de mens ondersteunen in het ascentieproces. Om Thuis te komen bij jeZelf en te leven vanuit je Ware Zelf. Vanuit jouw Ziel en Hoger Zelf.
Laat je inspireren middels mijn artikelen en blogs en hiermee jouw ascentieproces ondersteunen.

In Liefde,  Dayenne

Gerelateerde artikelen

Kiezen voor jeZelf.

Kiezen voor jeZelf.

Weet je wat me raakt? Dat gevoel van onrecht….wanneer anderen voor je bepalen wat je wel of niet mag. Waarom raakt mij dit zo? Omdat ik er zelf...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin