Home » Blog » Inspiratie » Kiezen voor jeZelf.

Kiezen voor jeZelf.

door | 1 nov, 2022 | Algemeen, Inspiratie

Weet je wat me raakt? Dat gevoel van onrecht….wanneer anderen voor je bepalen wat je wel of niet mag.

Waarom raakt mij dit zo? Omdat ik er zelf schuldig aan ben geweest. Ik cijferde me ook weg voor de ander. De ander kon mij gemakkelijk emotioneel manipuleren (tot een bepaalde hoogte dat dan weer wel).

Waarom gebeurde dit? Omdat ik mijn grenzen niet duidelijk aangaf. Omdat ik over me heen liet lopen. Omdat ik niet volledig in mij zelf geloofde. Omdat ik mijn eigenwaarde nog niet kon.

Laatst had ik een gesprek met iemand en ze liet me weten dat ze niet met het traject startte omdat haar partner aangaf dat ze al genoeg geld had uitgegeven.
Ik weet dat het ieder zijn/haar reis is en soms – als coach zijnde – vind ik de positie soms lastig om hier in te staan.
Enerzijds wil ik de persoon een liefdevolle schop onder de kont geven met het besef dat dit ergens niet oké is. Maar dan speelt mijn geweten net zo goed…’wie ben ik om hierover iets te zeggen?’
Terwijl anderzijds wil ik de ander het beste gunnen. Om haar/zijn eigen geluk na te gaan. Om ook verder te kunnen groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen.
Maar het wordt lastiger als er een partij bij betrokken is waar ik geen contact mee heb, al probeer ik mijn boodschap dan wel over te brengen.

Dit is zo’n voorbeeld wanneer jij niet voor jezelf durft te kiezen. En ik weet uit eigen ervaring…het vraagt moed. Maar voor wie z’n geluk kies je?
Kies je voor je eigen geluk of dat voor een ander, waardoor je van binnen weet dat jij jezelf weer tekort doet. Dat jij jezelf weer wegcijfert voor een ander.

Mensen zijn onze spiegels of leermeester in het leven en ze geven ons precies datgene waar wij in mogen groeien. Voor jezelf gaan staan. Kiezen voor jezelf. Durven nee te zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Of juist ja zeggen door te kiezen voor je eigen geluk. Datgene doen waar jij blij van wordt. En of dat nou kiezen voor persoonlijke ontwikkeling is of met vriend(inn)en een weekendje weg, jezelf iets leuks kopen etc.

“Probleem” is vaak ook nog eens dat het ego hier bij komt kijken. Want zodra wij iets diep van binnen willen, komt ook het ego nog eens met kleinerende gedachten of verschillende smoezen uit angst om het dan toch maar niet te doen. Of om toch maar te luisteren naar de ander.
Het ego is namelijk bang voor verandering en die wilt liever alles bij hetzelfde houden. Dus blijven we vaak ook maar zitten in een situatie waarvan we weten dat die eigenlijk niet goed voor ons is.
Laat het niet zo ver komen dat je er steeds dieper in zakt. Durf gehoor te geven aan je eigen stem! Zeker als deze steeds harder en harder begint te schreeuwen.

Over het algemeen heeft niemand het recht om over jou te bepalen (op enkele uitzonderingen na). Tuurlijk…overleg hoort erbij en soms een consessie doen misschien ook, mits je in een gezonde relatie zit. Maar wanneer je zelf het idee hebt dat je met manipulatie of emotioneel misbruik te maken hebt is dit niet gezond.

Jouw leven is jouw leven en dus ook jouw geluk! Jij bepaalt hoe jouw leven eruit ziet en niemand anders.

Jij mag voor jezelf gaan staan. In volle zelfvertrouwen. Geloven in jezelf. Kiezen voor jezelf. Jij bent het net zo goed waard als iemand anders om je stem te laten horen. Jij mag er ook helemaal zijn en je hoeft je niet kleiner te maken door of voor een ander.

Liefs, Dayenne

Over Dayenne

Mijn zielsmissie is de mens ondersteunen in het ascentieproces. Om Thuis te komen bij jeZelf en te leven vanuit je Ware Zelf. Vanuit jouw Ziel en Hoger Zelf.
Laat je inspireren middels mijn artikelen en blogs en hiermee jouw ascentieproces ondersteunen.

In Liefde,  Dayenne

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin