Home » Blog » Inspiratie » Transformeren van overtuigingen

Transformeren van overtuigingen

door | 9 jun, 2023 | Algemeen, Inspiratie

Zo ik ben zelf ook weer tot een ontdekking gekomen. Het heeft wat jaartjes geduurd (het diende zich niet iedere dag, maar met momenten), maar eindelijk komt het volledig in mijn bewustzijn.

Wat vraag je je nu misschien af?

Ik vertel je eerst even hoe het werkt om ergens van bewust te worden en zijn…

Er leven heel veel gedachten en overtuigingen in ons. De meeste gedachten zijn vrij nutteloos, maar enkele zijn functioneel. Echter die meesten…die halen je uit het nu, creëren drama, houd je in het verleden of je bent te zeer bezig met de toekomst. Vaak vanuit angst gezien. Wat als dit? Wat als dat? En opzich is er niks mis mee om met wat komen gaat bezig zijn, maar niet vanuit doemdenken.

Negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen geloof je in eerste instantie. In de meeste gevallen werken ze dan ook tegen je. Bijvoorbeeld dat je iets niet kunt, je niet goed genoeg bent of je haalt jezelf omlaag. Echter diezelfde gedachten of overtuigingen kunnen ook vóór je werken.

Hoe dan?

Nou ik noem ze: richtingaanwijzers.

Want wat zegt het eigenlijk over jou? Over jou persoonlijk niets, want het zijn “slechts” gedachten. Maar je kan er wel naar handelen en ze geloven, dat is het verschil. Je kan ze dus ook als richtingaanwijzers gebruiken om je af te vragen “Heey is dit wel waar? Waarom denk of geloof ik dit? En hoe kan ik deze veranderen en voor mij laten werken?”

Deze gedachten of belemmerende overtuigingen zitten in je on(der)bewuste en met momenten ploppen deze op in je bewustzijn. Dat was ook in mijn geval. Regelmatig – tot enkele dagen geleden nog – had ik de gedachten m.b.t. het ondernemerschap en mijn zielentaak hier op aarde “Kan ik dit wel? Is dit wel voor mij weggelegd of moet ik toch maar parttime een baan erbij zoeken? En wat is nu precies mijn doel hier op aarde? Wat is mijn zielsmissie?”

Terwijl feitelijk gezien ben ik al jaren met mijn zielsmissie bezig, alsook het werk in mijn praktijk (nu alweer 7 jaar 😃). Echter deze zielsmissie is ook iets wat groeit. Het is een ontwikkeling. Iedere keer weer een stapje vooruit. Iedere keer dient er zich iets nieuws aan en het enige wat ik en wij hoeven te doen is ons hart te volgen. Zo simpel is het!

Vandaag kwam het besef volledig binnen in mijn bewustzijn. Mijn belemmerende overtuigingen die zich afgelopen dagen weer toonden kon ik nu zelf doorzien. In plaats van weer in dezelfde vicieuze cirkel te blijven ronddraaien…

Ik was in mijn eigen overtuigingen “getrapt”. Ik geloofde ze nog en was zoekende naar antwoorden. Tot ik besefte dat ik ze kan loslaten. Ze dienen mij niet. Het is iets ouds wat in mijn zielengeheugen en on(der)bewuste nog leefde. Het was slechts een laagje dat zich kenbaar maakte.

Ondanks dat ik rationeel wist deze te transformeren, werkt het niet altijd zo door “simpelweg anders te denken”. Althans niet in mijn geval. Echter vandaag transformeerde het daadwerkelijk, omdat het aha-moment er was. Dan ervaar je ook die innerlijke shift.

Weet dus dat het soms “even” kan duren voordat iets écht in jou kan transformeren en de energie verandert. Soms ben je snel van iets bewust en soms heeft het even tijd nodig. En dat is nu ook ont-wikkeling. Laagje voor laagje dient zich aan, om afgepeld te worden. Het komt en het gaat, totdat hét moment er is dat jij je ervan bewust bent. Echt Bewust van bent 😉

En wat doet dat met je? Nou ik word er weer happy van. Het geeft me een boost om weer op volle kracht vooruit te gaan.

Welke belemmerende gedachten of overtuigingen leven er in jou? En wat willen ze jou eigenlijk vertellen? Blijf je ze geloven of ga je er mee aan de slag?

Liefs,
Dayenne

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dayenne

Dayenne

I will be back soon

Dayenne

Heyy! Waarmee kan ik jou van dienst zijn? Stel gerust je vraag via whatsapp of bel mij.

chat
Tweet
Share
Share
Pin