Home » Blog » Algemeen » Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen.

Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen.

door | 9 aug, 2022 | Algemeen, Inspiratie

Eens in mijn proces van mijn Hart te openen kreeg ik deze mooie boodschap “Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen. Een gesloten Hart niet.”

Destijds wist ik niet precies wat hiermee werd bedoeld. Ik begreep de woorden natuurlijk wel, maar niet hoe ik dit bij mezelf diende ‘toe te passen’.

In die tijd zat er een enorme muur om mij heen. Ik wist zelf niet eens dat mijn hart gesloten was. Wantja…wat je nooit hebt gedaan, hoe wil je dan weten wat er is? Ik heb echt moeten leren om mijn hart te openen, evenals vanuit mijn hart leren praten.
En dit betekent: mijzelf kwetsbaar durven opstellen.

Vanwege een overlevingsmechanisme leefde ik vooral vanuit mijn hoofd, inclusief de woorden die gesproken werden. Het waren maskers. Het was een beschermingsmechanisme.

Als je namelijk niet weet hoe je over je gevoelens en emoties ‘moet’ praten, lijkt dit een weg die onmogelijk is. Ik wist niet eens hoe ik moest voelen. Mechanismes van het ego bleven actief, maar….de aanhouder wint natuurlijk 😉

PLUS: laat je niet leiden/lijden door de angsten, triggers, pijn en wonden. Dit zijn enkel de richtingaanwijzers, de cadeautjes, zoals ik ze noem. Zij laten je zien waar je nog ‘werk hebt te doen’. Laat je vooral leiden door de Liefde (van jouw Zelf). Liefde overwint alles. Liefde is wie jij bent.

Het is dus mogelijk. Door stapsgewijs over jezelf te gaan delen wat niet lekker zit, wat er daadwerkelijk speelt. En niet alleen over de emoties en gevoelens praten, maar er daadwerkelijk contact mee maken. Wat weer betekent: zakken in je lijf en voelen.

Enja…de mogelijkheid bestaat dat de ander iets kwetsend zegt, maar juist hier ligt je Kracht in. Want jij en je Hart groeien hier van. Wonden kunnen hierdoor genezen. Een gesloten hart gebeurd niets mee. Die blijf dicht, emoties en gevoelens zetten zich vast in je lichaam en de levensvreugde blokkeert.

Uit dus wat er daadwerkelijk op je Hart ligt. En ja…het is naakt, het is kwetsbaar, het is fragiel. En toch m.i. ligt daar jouw schoonheid! Daar ont-dek je jeZelf. Daar ont-dek je de parels, diamanten en jouw innerlijk goud. Dan kunnen de tranen komen die heling geven en het verzachten.

Hiermee bevrijd je jeZelf van al die angsten, patronen, triggers, pijn en wonden. En dat voel je! De energie stroomt weer door je Hart heen evenals de levensvreugde en warmte. Het ruimt en lucht letterlijk op.

En dat is genieten dat je jeZelf zo kunt voelen en dus ook je Hart. Hoe zit het met jou? Durf jij je kwetsbaar op te stellen?

 

Liefs, Dayenne

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Leven vanuit je ziel.

Leven vanuit je ziel.

Ik kan me mijn Thuiskomen in mijZelf nog goed her-inneren. Geboren tijdens de leeuwenpoort van 2018. Ik wist niet wat me overkwam, maar kort gezegd...

lees verder
Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk komt tijdens mijn sessies veel naar voren. Onderliggende patronen of gedrag dat vaak nog aanwezig is. Of behoeften en verlangens...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dayenne

Dayenne

I will be back soon

Dayenne

Heyy! Waarmee kan ik jou van dienst zijn? Stel gerust je vraag via whatsapp of bel mij.

chat
Tweet
Share
Share
Pin