Home » Blog » Algemeen » Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen.

Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen.

door | 9 aug, 2022 | Algemeen, Inspiratie

Eens in mijn proces van mijn Hart te openen kreeg ik deze mooie boodschap “Alleen een kwetsbaar Hart kan genezen. Een gesloten Hart niet.”

Destijds wist ik niet precies wat hiermee werd bedoeld. Ik begreep de woorden natuurlijk wel, maar niet hoe ik dit bij mezelf diende ‘toe te passen’.

In die tijd zat er een enorme muur om mij heen. Ik wist zelf niet eens dat mijn hart gesloten was. Wantja…wat je nooit hebt gedaan, hoe wil je dan weten wat er is? Ik heb echt moeten leren om mijn hart te openen, evenals vanuit mijn hart leren praten.
En dit betekent: mijzelf kwetsbaar durven opstellen.

Vanwege een overlevingsmechanisme leefde ik vooral vanuit mijn hoofd, inclusief de woorden die gesproken werden. Het waren maskers. Het was een beschermingsmechanisme.

Als je namelijk niet weet hoe je over je gevoelens en emoties ‘moet’ praten, lijkt dit een weg die onmogelijk is. Ik wist niet eens hoe ik moest voelen. Mechanismes van het ego bleven actief, maar….de aanhouder wint natuurlijk 😉

PLUS: laat je niet leiden/lijden door de angsten, triggers, pijn en wonden. Dit zijn enkel de richtingaanwijzers, de cadeautjes, zoals ik ze noem. Zij laten je zien waar je nog ‘werk hebt te doen’. Laat je vooral leiden door de Liefde (van jouw Zelf). Liefde overwint alles. Liefde is wie jij bent.

Het is dus mogelijk. Door stapsgewijs over jezelf te gaan delen wat niet lekker zit, wat er daadwerkelijk speelt. En niet alleen over de emoties en gevoelens praten, maar er daadwerkelijk contact mee maken. Wat weer betekent: zakken in je lijf en voelen.

Enja…de mogelijkheid bestaat dat de ander iets kwetsend zegt, maar juist hier ligt je Kracht in. Want jij en je Hart groeien hier van. Wonden kunnen hierdoor genezen. Een gesloten hart gebeurd niets mee. Die blijf dicht, emoties en gevoelens zetten zich vast in je lichaam en de levensvreugde blokkeert.

Uit dus wat er daadwerkelijk op je Hart ligt. En ja…het is naakt, het is kwetsbaar, het is fragiel. En toch m.i. ligt daar jouw schoonheid! Daar ont-dek je jeZelf. Daar ont-dek je de parels, diamanten en jouw innerlijk goud. Dan kunnen de tranen komen die heling geven en het verzachten.

Hiermee bevrijd je jeZelf van al die angsten, patronen, triggers, pijn en wonden. En dat voel je! De energie stroomt weer door je Hart heen evenals de levensvreugde en warmte. Het ruimt en lucht letterlijk op.

En dat is genieten dat je jeZelf zo kunt voelen en dus ook je Hart. Hoe zit het met jou? Durf jij je kwetsbaar op te stellen?

 

Liefs, Dayenne

Over Dayenne

Mijn zielsmissie is de mens ondersteunen in het ascentieproces. Om Thuis te komen bij jeZelf en te leven vanuit je Ware Zelf. Vanuit jouw Ziel en Hoger Zelf.
Laat je inspireren middels mijn artikelen en blogs en hiermee jouw ascentieproces ondersteunen.

In Liefde,  Dayenne

Gerelateerde artikelen

Geef jezelf de tijd

Geef jezelf de tijd

Soms hebben we van die dagen dat het niet lijkt te stromen. Het wringt innerlijk en de dingen gaan niet zoals je wilt. Innerlijke groei gaat gepaard...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1