Home » Blog » Algemeen » Oeiii intuïtie? Waarom is het soms zo eng om te voelen? En waarom is het hoofd (ego) hier zo bij betrokken?

Oeiii intuïtie? Waarom is het soms zo eng om te voelen? En waarom is het hoofd (ego) hier zo bij betrokken?

door | 21 nov, 2021 | Algemeen, Inspiratie

We hebben allemaal wel eens iets meegemaakt in het verleden wat er voor gezorgd heeft dat we dit niet meer wilde voelen en hierdoor meer vanuit het hoofd zijn gaan leven. Of dat we mee hebben gekregen en hierdoor een patroon/overtuiging zijn gaan ontwikkelen. Waar op zich ook niets mis mee is. Het is een bescherming, een overlevingsmechanisme.
Het kan wel vervelend gaan worden, zodra je merkt dat het tegen je gaat werken.

Zo zie ik Sanne al een tijdje in de praktijk komen voor een Healing afwisselend met een Intuïtieve Healing Massage. Haar intentie was om ook weer meer te kunnen voelen en in contact met zich zelf te zijn en haar intuïtie, Hogere Zelf e/o gidsen.

Analyseren.

Ze had heel veel vragen en analyseerde vrijwel alles, wat er eigenlijk voor zorgde dat ze juist bij haar kern vandaan bleef. Er is ook niks mis mee met de vele vragen die er zijn, maar soms is het heel eenvoudig om de vragen aan je eigen Hart te stellen (aan je intuïtie, je Hogere Zelf) om heel eenvoudig het antwoord te krijgen en hierdoor die vele andere vragen vaak al vanzelf verdwijnen. Zo zag ook zij in dat die “hoofdvragen” eigenlijk niet zo belangrijk waren. Dat dit helemaal niet de essentie was waar het daadwerkelijk om ging.

Groei.

Het mooie wat ik vind is dat ik zie hoe ze aan het groeien is. Hoe ze thuis met eventuele opdrachten of tips aan de slag gaat en dat haar vertrouwen op haar intuïtie aan het groeien is en ze hierdoor automatisch meer durft te voelen in haar lijf. Zo hebben we verschillende eenvoudige oefeningen gedaan om dit ‘voelen’ stapsgewijs toe te laten.
Nu blijkt dat zij ook goed energetisch kan voelen en dat ze onder begeleiding zelf spanningen e.d. kan verminderen in haar lijf. Maar ook dat ze makkelijker begrijpt wat haar lichaam haar precies wilt vertellen.

Laatst was ze bij me en hebben we het ook over haar groei gehad. En wat ik vaak mijn klanten meegeef is dat ze ook mogen stilstaan bij de groei die ze doormaken en niet alleen de klacht/probleem blijven zien. En dat groei in fases en stapjes gaat.
Ik bekrachtigde haar door te laten weten dat ze het allemaal zelf heeft gedaan! Ik reikte haar de handvaten aan, maar zij is degene die uiteindelijk de stappen zet en hierdoor groeit.

Verwachtingen.

Ons hoofd heeft hier een andere beeld over. Een verwachting van hoe die groei of ontwikkeling er dan uit zou moeten zien. Terwijl….als we dit hoofd (het ego) wat meer met rust laten…en kijken naar wat er werkelijk gebeurd, zijn we veel meer met aandacht bij onszelf en dus ook in het nu.

Het ‘hoofd’ van Sanne…die is nog steeds aanwezig, maar ze herkent/is bewuster van hoe ‘hij’ te werk gaat. Waardoor ze leert waar haar aandacht wel naar toe mag gaan.

Het is ook niet vreemd…want zie het zo voor je…als jouw ‘hoofd/je ego’ al je levenlang aan het roer heeft gestaan en dus controle over alles heeft gehad, die geeft zich niet zomaar gewonnen. Ook ‘hij’ moet weer vertrouwen krijgen in het Hart, het voelen en je intuïtie. Ook dit gaat stapsgewijs. En iedere keer als er weer een nieuwe stap gezet wordt, dan laat het ego zich ook weer even zien. Hij probeert dan toch nog de controle te bewaren, voordat hij zich over weet te geven. Iedere stap is een stap in je eigen bewustwording, van wat er innerlijk in je gebeurd.

Hoe zit dat bij jou? Handel je ook vaak nog vanuit je hoofd of lukt het ook om te luisteren naar je onderbuikgevoel, je intuïtie of je Hogere Zelf?

Veel liefs,
Dayenne

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dayenne

Dayenne

I will be back soon

Dayenne

Heyy! Waarmee kan ik jou van dienst zijn? Stel gerust je vraag via whatsapp of bel mij.

chat
Tweet
Share
Share
Pin