Home » Blog » Algemeen » Gaat jouw leven van een leien dakje?

Gaat jouw leven van een leien dakje?

door | 14 mrt, 2022 | Algemeen, Inspiratie

Tegen de spreekwoordelijke lamp aanlopen…

Oh jee….wie herkent het niet? 🙈

‘Vroeger’ was ik nogal hardleers. Op een begeven moment besloot ik toch maar om eens zachtleers te worden (geen idee of het woord bestaat, maar vanaf nu dus wel, haha).
Ik was een kei in het negeren van mijn intuïtie. Ik heb ook lange tijd niet geweten wat mijn intuïtie of onderbuikgevoel eigenlijk was.
Totdat ik zo vaak tegen de lamp aanliep en aan het kortste eind trok dat ik besloot om het toch maar eens anders te doen.

Ik heb niet echt de meest gemakkelijke weg gehad (met name m.b.t. tot voorgaande relaties), maar blijkbaar was het de weg die ik moest bewandelen om te komen waar ik nu ben. Al doende leert men, wordt er dan gezegd.

Ik was als kind zijnde al geïnteresseerd in het spirituele en hierdoor werd ik op jonge leeftijd (rond m’n 20e) al vrij snel bewust van wat we hier als ziel op aarde te doen hebben.
In mijn geval was het de studie psychologie (o.a. vanwege het zelf reflecteren) wat mij hiervan bewuster maakte.

Doordat ik bewust(er) van mezelf en het leven werd, ging ik met en met de ‘lessen’ hierin herkennen. Ik werd stapsgewijs bewuster van mijn intuïtie – die stem in mij die mij liet weten of iets niet goed voor me was en waarom ik deze voorheen negeerde. Er zat namelijk een angst om hierop te vertrouwen. Gelukkig tegenwoordig niet meer 😁

Enja…zeker heb ik mij ‘slachtoffer’ gevoeld van bepaalde situaties, maar dat was toen nog onwetendheid.

“Waarom overkomt mij dit?”
“Waarom moet ik boete hiervoor?”
“Ik ben toch een goed persoon, waarom ik?

Waarom, waarom, waarom (zijn bananen krom, haha)? Tja…lieverd….omdat je iets uit te werken hebt. Omdat je iets te leren hebt. Iets waar je als ziel voor hebt gekozen.

Tegenwoordig weet ik dat ik de verantwoordelijkheid mag en kan nemen over mijn eigen leven.
Het leven is namelijk vóór mij. Ik kom de juiste mensen op het juiste moment tegen, zodat ik verder kan groeien en leren van de situaties die ik meemaak.

Het leven is absoluut geen lijdensweg. Al lijkt dit voor sommige wel zo. Echter ook hier is: stap in je eigen verantwoordelijkheid. Neem het heft in eigen handen. Jij bent de baas over en in je eigen leven. En het leven is AL-TIJD voor je.
Het Leven (noem het God, de Bron, het Universum e.d.) wilt niets anders dat jij vooruit komt. Dat jij je ontwikkelt.

Hierom is de aarde dus ook een leerschool. Je komt hier om ervaringen op te doen, zodat jij je als ziel en persoon verder kunt ontwikkelen. Je hebt levenslessen, kleinere lessen, maar ook (levens)opdrachten.

Per persoon verschilt het ook nog eens wat je hier te doen hebt. De een heeft namelijk al vele levens hier op aarde gehad, terwijl (bij wijze van) een ander net komt kijken. De ene heeft dus al veel levenservaring op gedaan – dit zijn vaak de oude zielen – en een ander staat nog in de spreekwoordelijke kinderschoenen.
Net zoals we een basisschool, middelbare, hoge school en universiteit hebben, zo heb je dit dus op aarde ook. Ieder loopt zijn/haar eigen pad op zijn/haar eigen manier. Niemand is beter dan de ander.
Je kan je voorstellen dat we allemaal in een ‘andere klas’ zitten op deze aardse leerschool en binnen onze (spirituele) ontwikkeling. Het enige wat we gemeen hebben is dat we allemaal onderweg zijn.

Hoe ziet jouw levenspad eruit? Heb je de nodige hobbels en uitdagingen? Of gaat het ‘van een leien dakje’?

Als jij meer over je levenspad wilt weten kan dat. In de zielencode wordt van alles over jou uitgewerkt m.b.t. je levenspad, je kwaliteiten, talenten en vaardigheden. Ook je uitdagingen in het leven of wat je eventueel blokkeert. Vaak is er iets in een vorig leven nog niet volledig uitgewerkt geworden en neem je het mee in een volgend leven (net zoals je op school van klas tot klas gaat) om het hier verder uit te werken.
Voor de ziel maakt het ook niets uit hoeveel levens je erover doet. ALS je er maar iets mee doet, want alleen dit geeft groei en ontwikkeling.
Verder komen ook je maskers en blinde vlekken aan bod, hoe je bent opgegroeid en wat dit voor jou betekent, ook op relatie niveau. En wat je dromen, wensen, behoeften en verlangens zijn.

De zielencode is een onderdeel van het traject ‘Thuiskomen bij Jezelf. Het is de basis binnen het traject om met jezelf aan de slag te kunnen. Wanneer je weet: nu moet ik stappen gaan zetten, want alleen lukt het niet meer.
Wanneer je dus als het ware in die vicieuze cirkel blijft rondlopen en je er niet of moeilijk uit komt. Wanneer je vast blijft zitten in oude patronen. Maar ook wanneer je meer over jezelf wilt ontdekken en verder wilt groeien en ontwikkelen.

Je kan altijd vrijblijvend en gratis een kennismakingsgesprek inplannen, zodat we het e.e.a. kunnen bespreken en ga ik samen met jou kijken waar je behoefte aan hebt en wat er op dit moment voor je nodig is.

Weet dat ik je graag help. We willen vaak de dingen alleen doen, maar we kunnen niet altijd alles alleen. Euhum…jaja, ik spreek ook namens mijzelf…ik was ook zo iemand 😅

Fijne dag! Veel liefs,
Dayenne 🌹

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin