Home » Blog » Algemeen » Hoe je groeit in je zelfvertrouwen.

Hoe je groeit in je zelfvertrouwen.

door | 11 mei, 2022 | Algemeen, Healing, Inspiratie

Martijn komt voor een 1e behandeling om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Ergens is hij nieuwsgierig naar deze manier van behandelen, ergens vindt hij het dan ook spannend en is hij een tikkeltje sceptisch.

Ik leg mijn handen op zijn schouders om rustig te beginnen en zodat hij wat tot ontspanning kan komen. Ik voel al snel spanning in zijn keel en hoor hem slikken. Een natuurlijk reactie wanneer we emoties onderdrukken. Het figuurlijke wegslikken.

Ik vraag hem of hij ervan bewust is wat er gebeurd. “Ja”, zegt hij, “echt bizar. Ik voel het en jij zegt het.”

“Dit heeft te maken met een blokkade op communiceren”, laat ik hem weten. “Dat is waar je keelchakra o.a. voor staat. Herken je dit?” vraag ik hem. “Ow ja hoor…ik heb echt wel moeite om me te uiten en voor mezelf op te komen, net als mijn mening geven enzo.”

Vanuit de spanning die in zijn gehele wezen voelbaar is – de onzekerheid – ga ik door naar zijn voeten. Ik merk dat hij zijn aarding mist en voel dat hij moeite heeft om bij zichzelf aanwezig te blijven, maar ook dat hij niet zo stevig in zijn schoenen staat. Dat verklaart zijn gemis aan aarding natuurlijk. Als iets (te) spannend wordt, vlucht hij liever.

Weer koppel ik deze informatie aan hem terug en vraag of hij dit herkent. “Ja”, laat hij weten. “Heel herkenbaar. Precies zoals je zegt. Ik sta ook niet stevig in mijn schoenen.”

Ik behandel zijn aarding en opeens komt een deel van hem naar voren dat nieuwsgierig is en eigenlijk helemaal niet zo bang is. Dit laat hij mij weten en ik ga met hem energetisch in gesprek. Zo laat hij me weten dat hij het eigenlijk allemaal niet zo spannend vindt en juist leuk vind om nieuwe dingen te ontdekken. Echter zijn gedachten die weerhouden hem. Zodra die gedachten komen, dan komt onzekerheid en twijfel naar voren en die nemen het dan over.

Weer koppel ik deze informatie terug aan Martijn en vraag of dit herkent. Ik hoor hem lachen en hij zegt: “ja hoor. Klopt ook helemaal, want als ik eenmaal over de drempel heen ben is de angst ook weg. Maar het probleem is…vaak blijf ik voor die drempel, voor die deur staan. Ik weet dat ik er doorheen moet en het allemaal mee valt, maar toch…”

Vervolgens ga ik naar zijn bovenlichaam. Enkele chakra’s. Er gebeurd hier heel veel, met name dat hij weer thuis mag komen bij zichzelf. Weer laat hij mij beelden zien waardoor ik met hem in gesprek kan gaan. Ik zie hoe druk hij bezig is en moeite heeft om aanwezig te zijn. De focus die hij mist en zichzelf voorbij gaat. Ik laat hem weten dat het ‘hier’ te doen is. Hij laat me veel zien van ‘kijk wat ik gedaan en gemaakt heb. En kijk ook deze dan. Ooh en kijk ook hier’. Dit is natuurlijk informatie waar we iets mee kunnen.

Ik kreeg niet de indruk dat hij bevestiging buiten zichzelf zocht, maar wel was voelbaar in de boodschap dat hij zichzelf mag aan zien voor wie hij is en wat hij doet. Hij mag zichzelf erkennen en waarderen, hierdoor zal zijn zelfvertrouwen kunnen toenemen.

Ik koppel de informatie aan Martijn en wederom herkent hij het. Hij laat ook weten dat hij zijn focus moeilijk kan bewaren en met zijn gedachten over en nergens is. Ik leg hem uit dat hij zichzelf dus mag gaan zien en waarderen. En om aanwezig te zijn bij zichzelf dat hij hier mag zijn. Ook met de aandacht op zichzelf.

Het beeld veranderd in een kamer waar hij alleen is. Ik merk op dat hij zich eenzaam voelt en voel zelf hierbij verdriet aanwezig. Ik hoor hem zeggen ‘waarom komt niemand mij helpen?’

Ik vraag Martijn of hij zich vaker zo voelt? “Ja”, zegt hij. Ergens voel ik me wel zo. Dat verdriet herken ik ook wel ja.”

De boodschap hierin is dat hij op eigen benen mag gaan staan. Er is zeker hulp voor hem, maar hij mag het ook zelf doen, zodat hij leert op zichzelf te vertrouwen
Er is wat enige twijfel en laat weten dat hij er helemaal mag zijn. Dat hij het ook waardig is om er te zijn en mag geloven in zichzelf.

En het niet zo stevig in zijn schoenen staan-gevoel… Hier mag hij dus ook stappen in gaan zetten, om juist stevig in zijn schoenen te komen staan en hierdoor zijn zelfvertrouwen groeit.

Alle informatie die voorbij komt, koppel ik niet alleen aan Martijn zelf terug, maar ook op zielsniveau, zodat de verandering toegepast kan worden. Zo gaan we stapje voor stapje vooruit en dient het volgende zich vanzelf aan.

Ik tune in op de gedachten die hem saboteren en eentje komt sterk naar voren: “ik kan het niet.”

Ik vraag Martijn hoe hij deze gedachte ervaart. “Als een soort wind die mij tegenhoudt”, zegt hij.
Nu komt er een beeld tevoorschijn van een soort schip dat door een heftige storm heen gaat. De boodschap is om er gewoon door heen te gaan en je niets van deze wind aan te trekken.
Martijn zelf herkent dit wel en beseft dat hij in situaties waarin hij zich zo voelt, het gewoon moet doen en niets moet aantrekken van de saboterende gedachten die voorbij komen.

Uiteindelijk scan ik zijn hele lichaam nog eens en wordt weer naar zijn voeten toegetrokken. Ik blijf telepathisch met hem in gesprek en nodig hem uit om volledig in het lichaam aanwezig te zijn. Er komt weer even wat angst op zitten met de woorden zoals: ‘Mag ik dit wel? Kan ik dit wel? Mag ik er helemaal zijn?’ Tuurlijk mag dit, laat ik hem weten. Ik merk op dat hij kiest om zichzelf te vertrouwen. Dat hij voor zichzelf wilt gaan en gaat geloven in zichzelf. Ik begeleid hem energetisch om bij zichzelf te blijven en sluit hiermee langzaam de behandeling af.

Aan het eind van de behandeling vraag ik Martijn hoe hij het ervaren heeft? Hij laat me weten dat het echt zo bijzonder was. Dit had hij absoluut niet verwacht. Hij vindt het sowieso bijzonder en geeft aan dat iedereen dit zou moeten ervaren, omdat het heel helpend kan zijn als je ergens mee zit. Het geeft namelijk helderheid en verlichting.

Betreft zijn zelfvertrouwen heeft het ook nog wat tijd nodig voordat Martijn zelf merkt wat de uitwerking ervan is. Op ziels-/energetisch niveau vindt de verandering direct plaats. Gezien dit ook in het onbewuste en onderbewuste aanwezig is, heeft het dus ook even tijd nodig voordat dit in het bewustzijn komt. Daarom het even tijd nodig heeft dat Martijn dit zelf in zijn dagelijkse leven gaat merken.

Ik kijk er in ieder geval naar uit hoe de verandering plaatsvindt.

Wil jij ook groeien in je zelfvertrouwen? Herken jij je hierin of benieuwd hoe jouw thema behandeld kan worden? Boek dan eens een Power Healing voor jezelf! Meer info lees je hier: https://echtbewust.nl/power-healing/

Over Dayenne

Mijn zielsmissie is de mens ondersteunen in het ascentieproces. Om Thuis te komen bij jeZelf en te leven vanuit je Ware Zelf. Vanuit jouw Ziel en Hoger Zelf.
Laat je inspireren middels mijn artikelen en blogs en hiermee jouw ascentieproces ondersteunen.

In Liefde,  Dayenne

Gerelateerde artikelen

Alles komt aan het Licht

Alles komt aan het Licht

We zeggen wel eens dat de zon niet meer schijnt als de wolken te voorschijn komen, maar in essentie is de Zon er altijd. Zo ook met het Licht. Het...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin