Home » Blog » Healing » Psoriasis, vorige levens en de Goddelijke aanwezigheid (IK BEN).

Psoriasis, vorige levens en de Goddelijke aanwezigheid (IK BEN).

door | 14 mrt, 2023 | Healing

Een verhaal achter psoriasis, wat de verbinding met vorige levens is en hoe dit leidde tot het indalen en het belichamen van de Goddelijke Aanwezigheid: de IK BEN-aanwezigheid.

Een tijdje terug nam een man contact met me op, omdat hij veel last heeft van psoriasis (een aandoening van de huid met rode vlekken en jeuk). Hij is zelf al erg bewust en heeft al veel innerlijk werk gedaan en gelooft dan ook dat psoriasis hem iets komt vertellen e/o iets wat hij verder in zichzelf (emotioneel) mag helen. Echter merkte hij dat hij momenteel niet vooruit kwam in de zelfheling ervan.

We hebben nu een 3-tal sessies gehad. De 1e was gericht op rouwverwerking, omdat er nog veel emoties in hem aanwezig waren door het verlies van zijn vrouw jaren geleden. Hij dacht dat hij dit helemaal had afgesloten, maar in het daadwerkelijk voelen op zielsniveau leefde er zeker nog iets dat hij achter zich mocht laten.
Het ware loslaten, wilt niet zeggen dat we vergeten, maar vooral ook in Liefde er naar kunnen kijken en niet in het verdriet “blijven hangen”.

Zijn eigen visie was ook dat zijn huid reageerde op de vele emoties die nog in hem leefde. Zo kon hij duidelijk merken dat wanneer hij niet lekker in z’n vel zit, heftige emoties ervaart, stress e.d. dat de psoriasis daardoor erger werd. Zo is al eenvoudig te zien hoe onze binnenwereld reageert naar buiten toe. Het fysieke lichaam laat het simpelweg zien.

Deze healing heeft nog niet direct de psoriasis veranderd, maar voor hem bleek dit wel een essentieel te zijn binnen zijn proces van verwerking.

SN: ik werk altijd intuïtief. De ziel bepaalt namelijk wat er eerst dient te gebeuren, voordat we naar een volgende stap kunnen gaan. Zodoende dat zich deze behandeling (rouwverwerking) als 1e aandiende.

De volgende sessie hebben we de intentie gegeven om een DNA healing te doen. Waar een vraag is, kan altijd gekeken worden wat hierin mogelijk is. Het is tenslotte een co-creatie met de Bron. Daarom dat ik intuïtief werken zo fijn vindt, gezien enkel de energie maar gevolgd hoeft te worden en er zal gebeuren wat voor het hoogste goed nodig/belangrijk is.

Op energetisch- en op zielsniveau vindt een verandering vrijwel direct plaats. Er is tenslotte geen tijd, zoals wij dat op aards niveau kennen.
Ik kon duidelijk zien hoe op DNA-niveau in de fysieke cellen al een verandering plaatsvond t.o.v. zijn huid. Wat het daadwerkelijke resultaat zal zijn….dat was afwachten. Ook hier dient het van binnen naar buiten te gaan.

Het eerst opvallende wat hij liet weten (een aantal dagen na de sessie) dat de heftige jeuk – het vurige – weg is. Dit vurige kwam ook tijdens de healing naar voren en hoe dit verzacht werd met een soort energetische deken van rozen en bloesem.

Gisteren kwam hij voor de 3e sessie en liet hij me weten dat er al heel veel veranderd is. De plekken zijn beduidend minder en ook is de jeuk vrijwel niet aanwezig.
In de tussentijd heb ik hem ook opdrachten gegeven om met visualisaties bezig te zijn. Visualiseren hoe hij zijn lichaam wilt zien. De kracht van gedachten en visualisatie is absoluut meehelpend en -werkend hierin. Doordat hij merkt wat voor impact dit op zijn huid heeft, werkt dit natuurlijk dubbelop om nog meer in de overtuiging te gaan dat het mogelijk is dat er verandering van binnenuit plaatsvindt.

Gisteren was een healing waarvan ik zelf ook amper woorden voor heb. Het resultaat was magisch en hadden we zelf niet zien aankomen. Ook tijdens deze sessie zijn we door meerdere levens heen gegaan met hetzelfde thema: ga voor jezelf staan. Spreek je uit. Bewaak en geef je grenzen aan.
Zijn ziel nam ons mee op reis door zijn akasha en liet ons zien hoeveel hij heeft moeten ‘incasseren’. Het onrecht wat hem is aangedaan in hoe zijn huid daar op is gaan reageren.

SN: Voordat iemand voor een sessie komt, zet ik altijd het veld van licht, liefde en bewustzijn klaar, waarin ik de ziel uitnodig om aanwezig te zijn en dat datgene mag gebeuren voor het hoogste goed van alles en iedereen. In dit veld is dan ook alles mogelijk, mits dat dit voor het hoogste goed is.
Al direct kwam de boodschap binnen: “goed blijven zorgen voor jouw lichaam. Je hebt het gekregen (psoriasis), omdat je er iets uit/van mag leren. Het zijn ook de “wonden” uit andere/vorige levens.”

Treffelijker kon het niet dat we nu zo expliciet de reizen door verschillende levens gingen maken. Om helderheid te krijgen betreft zijn psoriasis. En hij mocht en kon gaan loslaten wat hem niet meer diende.

De ziel neemt ons dus mee naar een bepaald leven en hij krijgt de gelegenheid om de gebeurtenis te veranderen. Er is tenslotte geen tijd en alles wat we voor het hoogste goed veranderen werkt door in het huidige moment. Weet wel dat ik dit niet bepaal. In alles laat ik/wij (de ziel van de desbetreffende persoon) mij begeleiden in wat er mag gebeuren.
Wat ik wel doe is steeds de verbinding maken met de intentie (hoe de psoriasis verder aan te pakken, wat kan/mag er verder op DNA-niveau gebeuren), het leven waar we in aanwezig zijn en wat er nu bij de persoon gebeurd op energetisch niveau. Dus ook de chakra’s worden hierin meegenomen.

Tijdens de healing komen we op een punt dat ik zie dat hij een lichaamskostuum uit doet. Oftewel een laag van hemzelf waar nog veel verstoringen mbt de psoriasis aanwezig is. Een stukje identiteit dat hij ook in zichzelf mag loslaten.
Nadat dit losgelaten is reizen we door naar een ander leven, waar ik kan zie hoe hij op een elektrische stoel zit. Ik stel de persoon in kwestie ook de vraag of hij zich kan herinneren (vanuit zijn zielsgeheugen) of hij geëlektrocuteerd is. “Ja”, liet hij weten.

Maar ook nu werd de boodschap helder dat hij voor zichzelf mag gaan staan. Wederom hetzelfde thema van onrecht en dat hij “het maar allemaal moest incasseren”.
Ik gaf hem de opdracht om het nu anders te doen. Om op te staan, om voor zichzelf te gaan staan. Om zijn grenzen aan te geven. De energie van Kali was ook duidelijk hier aanwezig.
Dit gebeurde en ook hiermee kon weer een deel van hem losgelaten worden. Iets wat hem niet meer diende, maar hij dus wel al die tijd nog met zich meedroeg. Wederom een soort lichaamskostuum wat smolt oftewel een laag van hem die verdween.

Omdat ik aan het begin van de sessie ook zijn Hoger Zelf en IK BEN aanwezigheid uitnodigde, gebeurde nu wel iets heel bijzonders.
NA enkele lagen “opgeruimd” te hebben kon ik zien hoe zijn hartchakra helemaal oplichtte en wederom ook zijn onderste 2 chakra’s en met name het basischakra.
Ik kon zien hoe de meeste cellen in zijn lichaam de liefdesfrequentie uitstraalde, maar dat er rondom het keelchakra en het hogere hartchakra nog iets blokkeerde. Ook op celniveau vibreerde de cellen op een andere frequentie.

We zagen beiden hoe de anderen cellen in zijn lichaam golven van liefdesenergie uitstraalde naar de desbetreffende cellen op en rondom het keelchakra. Hij kon heel goed voelen hoe de angst om zich echt uit te spreken aanwezig was. Maar doordat de liefdesenergie sterker is dan de angst, kon deze emotie/energie langzaam oplossen.

Beiden ervaarde we hoe zijn IK BEN-aanwezigheid kon indalen in zijn lichaam. Hoe hij zich weer kon her-inneren dat hij de Liefde zelf is. Het Christusbewustzijn dat in hem (en trouwens in ons allemaal) aanwezig is.

De essentie van zijn thema’s waren staan voor wie hij daadwerkelijk is. Dat er vanuit Liefde wordt gesproken. Dat de Waarheid wordt gesproken. Er is namelijk niet sterkers dan wanneer het Goddelijke wordt belichaamd en dit ook wordt uitgedragen. Oftewel dat je Trouw blijft aan jeZelf. Het Ware Zelf, jouw ziel. Het Goddelijke.

Tevens een boodschap dat voor ieder van ons de bedoeling is. Dat is waar het Christusbewustzijn om draait.

En wat betreft zijn lichaam en psoriasis….er werd duidelijk gemaakt dat het komt. Dat er vertrouwen en geduld voor nodig is. Zelf voelde de man ook dat het nu niet meer zo relevant is als voorheen, omdat vanwege de healing er al veel is losgelaten wat wel verband had met de psoriasis en de onderliggende klachten en thema’s. Laat vooral de Liefdesenergie haar werking hierin doen.

We zijn beiden heel erg benieuwd hoe dit op fysiek niveau voor hem gaat veranderen. Het werk tenslotte door in het DNA. Niet alleen fysiek, maar ook in het spirituele DNA.

Bij het nabespreken van de healing kwam ook nog het onderwerp ‘De Katharen’ naar voren. Ook zij waren mensen die trouw waren aan zichzelf, aan het Goddelijke, de hoogste Liefde, het hoogste Licht en de hoogste Waarheid. Dat zij hiervoor op de brandstapel terecht kwamen laat zien hoe de donkere/tegenwerkende krachten werken. Maar zij lieten zich hierdoor niet tegenhouden.
Als de IK BEN-aanwezigheid of het Christusbewustzijn in jou wakker is, weet je dat de ziel altijd zal voortleven. Je hoeft dus niet bang te zijn om te sterven, want je zal eeuwig voortleven.

Liever sterven in Waarheid, Liefde en Trouw zijn aan jeZelf, dan je overgeven aan de donkere krachten en machten en hierdoor ook karma opbouwen, iets wat in de huidige tijd wederom zichtbaar is.
Dus sta in je Kracht, blijf Trouw aan jeZelf en aan het Hogere. Liefde wint altijd, hoe dan ook.

Dayenne

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Femma

  Wauw super herkenbaar dit verhaal en mijn psoriasis, nu in mijn linkerhand, jaren geleden onder mijn voeten. Veel spanning in mijn kaken en keel alsmede in mijn kaken. Parodontitis alhoewel mijn tanden en kiezen schoon zijn. Veel last van angsten en om dingen alleen te doen.

  Reageer
  • Dayenne

   Hoi Femma, leuk om je reactie te lezen! Het lichaam vertelt ons heel veel en de kunst is of we er naar luisteren zodat de boodschap/ het signaal duidelijk wordt. Dat helder wordt wat het achterliggende thema of emotie is.

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin