Home » Blog » Algemeen » 5 tips waarom je het beste je ervaringen en inzichten kunt opschrijven.

5 tips waarom je het beste je ervaringen en inzichten kunt opschrijven.

door | 25 nov, 2021 | Algemeen

1. Informatie komt makkelijker binnen.

Het zorgt ervoor dat de informatie (energetisch) binnenkomt in jou (materie). Omdat je er dan nog eens met aandacht ermee bezig bent, kan het makkelijk z’n vorm krijgen. Het krijgt simpelweg je aandacht.

2. Het geeft nieuwe inzichten.

Het kan je nieuwe inzichten geven en dus je proces ondersteunen.

3. Herhaling ondersteunt.

Als je het later nog eens terugleest zie je welke groei je gemaakt hebt en misschien is sommige informatie naar de achtergrond gegaan, je was het even vergeten. Doordat je het dan weer leest, komt het opnieuw in je bewustzijn, je aandacht en kan het verder integreren.

4. Je eigen groei zien.

En juist deze groei…’wij mensen’ krijgen voorgeschoteld naar de negatieve kanten te kijken Of dit nu op school was –> je moest beter in worden in wat slecht was, maar je goede kant werd amper iets mee gedaan (uitzonderingen daar gelaten).
Kijk naar het nieuws –> hoe vaak is er überhaupt écht iets positiefs?
En misschien herken je het uit eigen ervaring –> wat telt zwaarder…het positieve of negatieve?
Dus ook als we door een proces heen gaan kijken we nog vaak naar ‘waar we nog niet zijn’. Terwijl je mag juist kijken naar wat er wel al is veranderd. Dan ben je ook veel meer in het nu, de realiteit en jezelf.

5. Het is gewoon leuk!

Plus het is natuurlijk ook leuk om je eigen groei te zien.

Over Dayenne

Laat je inspireren met mijn artikelen over het Thuiskomen bij jeZelf. In balans zijn met je hoofd,  hart en gevoel. Hoe je leert luisteren naar je lichaam en intuïtie. Wie je bent en hoe je weer helemaal jeZelf kunt zijn. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef jezelf de tijd

Geef jezelf de tijd

Soms hebben we van die dagen dat het niet lijkt te stromen. Het wringt innerlijk en de dingen gaan niet zoals je wilt. Innerlijke groei gaat gepaard...

Lees meer
Ook ik verdwaal wel eens

Ook ik verdwaal wel eens

Oke lieve mensen, ook ik verdwaal wel eens zo blijkt. Niet dramatisch, maar het gebeurd. Lees maar. Ook tot het eind (waar je leest over mijn...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin